Нам потрібні такі фільми про перемоги, як

Нам потрібні такі фільми про перемоги, як "Лобановський назавжди" – Президент

Укрінформ
Президент Петро Порошенко взяв участь в урочистому заході – показі документального фільму "Лобановський назавжди", присвяченого 90-річчю футбольного клубу "Динамо Київ".

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

"Президент відзначив унікальні якості видатного тренера Валерія Лобановського, який поєднав в собі "любов до України та любов до футболу". Він нагадав особисту роль тренера в створенні нової унікальної школи світового футболу. Завдяки його величезним досягненням київське "Динамо" славило і просувало Україну у світі", - йдеться у повідомленні.

Порошенко також подякував авторам та усій творчій групі за чудовий фільм: "Дуже важливо показати українцям, якою сильною є наша нація, якою сильною є наша держава, який сильний ми народ, які у нас були, є, і, я абсолютно впевнений, будуть наші майбутні перемоги".

Він наголосив, що "нині нам як ніколи потрібні такі фільми – фільми про нашу державу, про наш народ, про наші команди, про перемоги українців і про наш незборений дух".

У свою чергу, президент футбольного клубу "Динамо (Київ)" Ігор Суркіс нагадав переможний для клубу 1961 рік, коли кияни вперше в своїй історії вибороли золоті медалі чемпіонату СРСР та "кинули виклик Москві".

Учасники урочистого зібрання, серед яких автори фільму, сучасники та колеги Лобановського, згадували його особистий внесок в розвиток футбольного клубу "Динамо Київ" та найвищі спортивні досягнення клубу у 1975-76, 1985-86 та 1998-99 роках.

Перед показом фільму дочка великого тренера Світлана Лобановська згадала його життєве кредо: "Спочатку Батьківщина, потім думай про себе".

Документальний фільм "Лобановський назавжди" знімали впродовж двох років. У фільмі відображена славетна історія великого тренера, який привів київське "Динамо" до найвищих вершин європейського футболу та виховав цілу плеяду українських футболістів зі світовим ім’ям, які ставали володарями "Золотого м’яча" – Олега Блохіна, Ігоря Бєланова, Андрія Шевченка.

В урочистому заході взяли участь керівництво клубу "Динамо Київ", футболісти клубу різних поколінь, відомі українці, які доклали зусиль для розвитку "Динамо", відомі діячі культури та вболівальники клубу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-