У Києві до Дня вшанування пам'яті жертв Голодомору покажуть виставу

У Києві до Дня вшанування пам'яті жертв Голодомору покажуть виставу

Укрінформ
Міжнародний літературний конкурс "Коронація слова" спільно із Міністерством оборони України ініціювали акцію, приурочену до Дня вшанування пам'яті жертв Голодомору. У рамках цієї акції у Будинку офіцерів ЗСУ 26 листопада покажуть виставу "Із Тарасом - у морок" постановки Конотопського народного театру "Ми", присвячену подіям 1932-1933 років.

Про це на прес-конференції в Укрінформі заявила драматург і автор п'єси "Із Тарасом - у морок" Людмила Говійна, повідомляє кореспондент агентства.

"У рамках спільної акції "Коронації слова" і Міноборони України, приуроченої до вшанування пам'яті жертв Голодомору України, 26 листопада о 13:00 у Будинку офіцерів Збройних сил України буде показана моя вистава "Із Тарасом - у морок", - сказала Говійна.

Вона поінформувала, що дія цієї п'єси основана на реальних подіях. Головним героєм п'єси "Із Тарасом - у морок" є голова колгоспу села Бистрик Кролевецького району Тимофій Назаренко. Під час Голодомору він врятував своє село від смерті, сховавши запаси зерна.

"Завітавши на цю виставу, ви зрозумієте: культура в Україні ще не вмерла", - резюмувала Говійна.

Як відомо, п'єса драматурга Людмили Говійної (літературний псевдонім - Богдана Олександровська) "Із Тарасом - у морок" у 2015 році отримала премію Міжнародного літературного конкурсу "Коронація слова".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-