Держкіно знімає з ефіру російський серіал після його початку

Держкіно знімає з ефіру російський серіал після його початку

Укрінформ
Ще один телесеріал, слідом за "Останнім копом", якому Держкіно 26 жовтня скасувало державну реєстрацію та анулювало прокатне посвідчення, українці можуть не додивитися до кінця. Нині ідеться про серіал "Я дарю тебе счастье".

Про це сказав у четвер по завершенні засідання Експертної комісії з питань розповсюдження і демонстрації фільмів при Держкіно перший заступник голови агентства Сергій Неретін у коментарі журналістам.

"До нас вчора звернулася Нацрада з питань телебачення і радіомовлення, також Держкіно отримало аналогічні звернення від громадських організацій, з приводу того, що серіал "Я дарю тебе счастье", якому ми видали прокатне посвідчення, має ідентичний варіант, що демонструється в Росії, - "Солнце в подарок". За всіма ознаками, йдеться про один і той самий твір. Нацрада зазначає, що цей фільм є в державному реєстрі Російської Федерації під іншою назвою - "Солнце в подарок", із зовсім іншим режисером тощо. Вони переглянули цей серіал, переконалися, що це той самий твір, і на підставі цього прислали нам висновок", - сказав Неретін.

Він зазначив, що це й стало причиною того, щоб сьогодні скликали Експертну комісію, аби розглянути ситуацію.

"Оскільки виробники фільму, які були присутні на цьому засіданні, визнали свою помилку, - що подали недостовірні дані, - Держкіно змушене буде скасувати прокатне посвідчення. Якщо вони подадуть нові документи, зі зміненими даними, ми будемо це вирішувати", - зазначив Неретін.

За його словами, в даному разі скасування посвідчення - в повноваженнях Держкіно, і для цього рішення Експертної комісії йому не потрібне. А також, що рішення Держкіно вірогідно набуде чинності вже сьогодні.

У листі Нацради йдеться про те, що "подвійне трактування вихідних даних одного і того ж твору може мати ознаки поширення недостовірної інформації з метою нівелювання законодавчих вимог, зокрема статті 15 Закону України "Про кінематографію". Факт подвійного трактування зафіксований під час моніторингу Національної ради.

Фото: tvoff.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-