У НКЦУ в Москві відкрилася виставка Людмили Кухарук

У НКЦУ в Москві відкрилася виставка Людмили Кухарук

Фото
Укрінформ
У Національному культурному центрі України у м. Москві відкрилася персональна виставка живопису художниці, педагога, журналіста, поетеси, громадського діяча Людмили Кухарук "Сімейне джерело культури".

Про це Укрінформу повідомили в НКЦУ.

Вітаючи гостей вечора, який відбувся 7 листопада, генеральний директор Центру, заслужений працівник культури України, кандидат мистецтвознавства Володимир Іонов зазначив, що Кухарук своє життя присвятила високому мистецтву: вже відбулося понад 20 персональних виставок, картини можна знайти в багатьох країнах світу, зокрема в Америці, Німеччині і, навіть, Гані. Чоловік Людмили Кухарук – українець, подружжя часто буває в Україні, тому національні мотиви відслідковуються як на цій виставці, так і загалом у творчому доробку автора. У 2006 році їй було присвоєно почесне звання "Посол Миру".

Сама ж майстриня, розповідаючи про представлені на виставці полотна, пояснила чому експозицію названо "Сімейне джерело культури": окрасою Шевченкової зали Культурного центру стали не лише її власні живописні роботи на твердій поверхні та на тканині (батік), а й дочки Тетяни і двох онуків.

Перші відвідувачі виставки характеризували її як "відчуття постійної радості", читали власні вірші, дарували музичні привітання художниці та її творчій родині.

Так, у виконанні студента Московської державної консерваторії імені Петра Ілліча Чайковського (клас професора, народної артистки Росії Зінаїди Ігнатової) Іллі Лушпи прозвучали авторські прелюдії для фортепіано, а студентка Московського інституту сучасного мистецтва (клас професора Надії Софронової), співробітник Національного культурного центру України в Москві Юліана Дуба виконала пісню Наталки з опери Миколи Лисенка “Наталка Полтавка”.

Роботи Кухарук знаходяться в багатьох музеях світу, зокрема у музеї "Берлінська стіна" (Берлін, Німеччина); у музеї Нью-Джерсі (Нью-Йорк, США); в "Національному музеї Гани" (Аккра, Гана, Африка); в меморіальному Центрі Реріхів (Кулу, Індія); в Літературному музеї Олександра Пушкіна і в музеї Марини Цвєтаєвої (Москва, Росія), в музеї Сергія Єсеніна (село Костянтинове поблизу Рязані, Росія), в музеї Народів Росії (ВВЦ, Москва, Росія), в музеї М.В. Гоголя (Москва, Росія), а також у приватних колекціях.

Вона - член Московського союзу художників та Міжнародного художнього фонду. Лауреат московських, російських і міжнародних конкурсів. Академік Італійської академії Тіберіна. Нагороджена премією Capitlium (Рим, Італія) та спеціальною премією італійської Академії культури "За внесок в розвиток світової культури і мистецтва". "Художник XXI століття" італійської академії Франческо Петрарки.

Понад 20 персональних виставок Кухарук було представлено в Канаді (Ванкувер, Оттава, Квебек, Торонто); у Швейцарії (Ніон, Лозанна, Женева); у Національному музеї Гани, на міжнародному ярмарку в Аккрі (Африка); в Москві (галерея "Реноме", Центральний Будинок художників, галерея "Академічна", Центральний Будинок працівників мистецтв, театр Табакова, галерея "Сосни"); в галереї "L. Ponte" і "La Pigna" (Рим, Італія). Постійно бере участь у виставці італійських художників Associazione Cento Pittori via Margutta.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-