Нацрада завтра роз'яснить, як контролюватиме квоти на українську пісню

Нацрада завтра роз'яснить, як контролюватиме квоти на українську пісню

Укрінформ
Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення завтра оприлюднить на своєму сайті роз'яснення щодо того, як вона контролюватиме виконання квот на українські пісні та мову. 

Про це повідомив на сьогоднішньому засіданні Національної ради її голова Юрій Артеменко. 

"З 8 листопада набирає чинності закон про квоту українських пісень. І завтра Нацрада оприлюднить на сайті роз'яснення, яким чином будуть моніторитися компанії на підставі цього закону", - сказав він.

Артеменко уточнив при цьому, що "це не підміна закону", роз'яснення стосуватимуться речей, які викликають запитання. "Наприклад, у законі сказано про обсяг пісень - кількість пісень, а не хронометраж", - зазначив голова Нацради.

Він доручив апарату Нацради моніторити всі радіостанції, особливу увагу звертаючи на загальнонаціональні канали, які у власності великих холдингів, оскільки місцеві, за практикою перевірок, краще виконують всі вимоги закону.

"Ми будемо чітко виконувати закон, враховуючи те, що він проходив дуже непросто і дуже непрості були дискусії навколо нього. Ми дуже чітко, принципово беремо під контроль в першу чергу великі холдинги. І щоб перші результати були не через два місяці, а через тиждень - щоб ми вже побачили тенденцію", - наголосив Артеменко.

Водночас він зазначив, що Нацрада буде жорстко реагувати на порушення, "бо інакше закон працювати не буде". 

Як повідомляв Укрінформ, закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо частки музичних творів державною мовою у програмах телерадіоорганізацій" запроваджує на радіо квоти на пісні українською мовою та ведення програм українською мовою. З 8 листопада радіостанції будуть зобов’язані транслювати  з 7:00 до 14:00 та з 15:00 до 22:00 не менше 25% пісень українською мовою та вести впродовж доби не менше 50% програм українською мовою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-