У Оттаві відбулась виставка картин української художниці

У Оттаві відбулась виставка картин української художниці

Фото, відео
Укрінформ
Українська художниця Ольга Босак представила у Оттаві свою художню колекцію робіт «Живи вільно», натхненну духом української Революції гідності.

Як передає кореспондент Укрінформу, виставка пройшли у престижній художній галереї в кварталі від федерального парламенту Канади.

«На своїх полотнах я намагалася відобразити наші ідеали, переживання та досягнення. Наша свобода здобувається нами високою ціною. Не раз ми відчували – кожен зокрема і всі разом – що значить життя над прірвою, у найскладніші миті ми шукали точку опори. Ми чекали на тих, хто виявить солідарність і приєднається до нашої боротьби за європейські цінності», - сказала Босак.

За словами художниці, її виставка є проектом публічної дипломатії, який полягає у «формуванні іміджу нової України на міжнародному рівні».

«Мета цього проекту – представити світовій спільноті важливість Революції гідності для України, а також те, як масштабні протести взимку 2013-2014 продовжують формувати громадську думку в Україні й, зокрема, підсилюють прагнення українців жити вільно», - зазначила мисткиня.

Подивитися на півтора десятка творів української художниці завітала численна аудиторія, в тому числі дипломати та лідери української громади.

Посол України в Канаді Андрій Шевченко висловив захоплення творчістю майстрині.

«Кожен із нас знайде свої власні емоції та враження у кожному творі. Вони створені не лише для того, щоб побачити, але й щоб відчути та обдумати», - сказав Шевченко.

Після завершення виставки у Оттаві, полотна поїдуть до Торонто, а минулого тижня вони виставлялися у штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-