В Україні заснували міжнародну нагороду - медаль Олександра Довженка

В Україні заснували міжнародну нагороду - медаль Олександра Довженка

Укрінформ
Міжнародна літературно-мистецька академія України заснувала нову нагороду для відзначення творчих постатей - медаль Олександра Довженка.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив президент академії Сергій Дзюба.

"Міжнародна літературно-мистецька академія України для відзначення заслуг громадян України, а також іноземних громадяни та осіб без громадянства, які проявили себе у сфері мистецтва і науки, як видатні творці, організатори та меценати, рішенням правління академії  заснували медаль Олександра Довженка", - підкреслив Дзюба.

За його словами, цією відзнакою за видатні творчі здобутки нагороджуватимуть передусім людей творчих професій - письменників, літераторів, літературознавців, перекладачів, художників, композиторів та музикантів. Представники інших сфер діяльності удостояться її, якщо зроблять вагомий внесок у розбудову національної культури та відродження духовності.

Першими нагородженими медаллю Олександра Довженка стали грузинські та українські письменники Рауль Чілачава, Василь Голобородько, Гурам Одішарія, автор історичних романів Іван Корсак, головний редактор газети "Культура і життя" Євген Букет, письменник із Канади й головний редактор журналу "Порт-Фоліо" Михайло Блехман та український меценат і громадський діяч Віктор Кияновський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-