У новому кіноконкурсі змагатимуться документалки про наслідки конфліктів

У новому кіноконкурсі змагатимуться документалки про наслідки конфліктів

Укрінформ
Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA презентує на МКФ "Молодість" новий конкурс для документалістів. 

Про це повідомляє прес-служба фестивалю.

"Docudays UA та делегація Міжнародного комітету Червоного Хреста в Україні презентуватимуть на кінофестивалі "Молодість" новий конкурс проектів документальних фільмів із призовим фондом у 5 тисяч доларів США. WARSCAPE ("Воєнні ландшафти") - міжнародний конкурс, у якому можуть узяти участь режисери з проектами документальних фільмів про тривалі наслідки конфліктів для цивільного населення в Євразії. Презентація відбудеться 26 жовтня о 18:30 у залі "Сінематека" кінотеатру "Київ", - йдеться у повідомленні. 

У сучасних конфліктах мирні жителі часто стають жертвами збройного насильства. Навіть після закінчення конфліктів, коли зброя складена, на багато десятиліть залишаються серйозні наслідки: зруйнована інфраструктура, соціальна дезінтеграція, біль і страждання людей, чиї родичі зникли безвісти.

"Цей конкурс ставить на меті підвищити усвідомлення цих наслідків і привернути увагу до того, що цивільне населення та засоби, необхідні для його виживання, ніколи не повинні ставати об’єктом нападу", - зазначила Санела Байрамбашич, речниця делегації Міжнародного комітету Червоного Хреста в Україні.

Під час презентації організатори розкажуть більше про завдання та умови конкурсу. Вхід на презентацію конкурсу вільний

за попередньою реєстрацією: або за акредитацією фестивалю "Молодість". 

Фото: docudays.org.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-