Держкіно заборонило ще 10 російських фільмів та серіалів

Держкіно заборонило ще 10 російських фільмів та серіалів

Укрінформ
Держкіно відмовило у видачі державних посвідчень та скасувало державну реєстрацію і визнало недійсними видані прокатні посвідчення ще на низку фільмів.

Про це повідомляється на сайті Держкіно.

"На підставі висновків Експертної комісії з питань розповсюдження і демонстрування фільмів Держкіно України прийняло рішення відмовити у державній реєстрації та у видачі державного посвідчення на право розповсюдження і демонстрування на художні фільми "На краю безодні", реж. Володимир Савельєв, 2016 (українського виробництва) та "Одного разу в Ростові", реж. Костянтин Худяков, 2012 (російського виробництва); телесеріали "Особиста справа", реж. Володимир Мельниченко,  2005 (російського виробництва); "Втеча 2", реж. Вячеслав Нікіфоров (російського виробництва), 2012 , та "Рижі", реж. Юрій Владовський,  2013 (російського виробництва) як такі, що не відповідають вимогам чинного законодавства України, а саме ст.15-1 закону України "Про кінематографію", - йдеться в повідомленні.

Реагуючи на інформацію Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення, а також на інформаційні запити і скарги громадян, за висновками Експертної комісії, викладеними у рішеннях, прийнятих відповідно до пункту 3 статті 15-1 ЗУ "Про кінематографію", Держкіно України анулювало державні посвідчення та скасувало державну реєстрацію на художні фільми "Пряники з картоплі", реж. Сергій Гіргель,  2011, "Марна жертва", реж. Володимир Янощук, 2012, "Кохання Каті 1", "Кохання Каті 2", реж. Дмитро Гольдман, 2012, "Кохання без зайвих слів", реж. Фуад Шабанов, 2013, і на телесеріал "Несподівана радість",  реж. Олександр Касаткін, 2012, у зв’язку з тим, що ці фільми містять ознаки порушення чинного законодавства України, а саме ст.15-1 закону України "Про кінематографію".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-