На Закарпатті змагаються студенти-живописці

На Закарпатті змагаються студенти-живописці

Укрінформ
На Закарпатті проходить Всеукраїнський студентський конкурс із живопису «Срібний мольберт». 44 найкращі студенти із 22 художніх вишів країни змагаються в Ужгороді у написанні пейзажів та портретів. 

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили в оргкомітеті конкурсу в Закарпатській академії мистецтв.

«Конкурс із живопису «Срібний мольберт» проводиться серед студентів 2-6 курсів вищих навчальних закладів мистецького спрямування або класичних педагогічних університетів незалежно від форм власності та підпорядкування. Кожен із 22 художніх вузів країни представив двох студентів – вони проходили внутрішній відбір у своїх вишах. Сьогодні юні художники змагаються у написанні міського пейзажу, завтра писатимуть натуру на Невицькому замку поблизу Ужгорода, а в п’ятницю – портрет», - розповіла представник оргкомітету конкурсу Марія Софілканич.

Оцінюватимуть студентські роботи визнані авторитети, зокрема, президент Національної академії мистецтв Андрій Чебикін, відомі художники Анатолій Криволап та Володимир Микита.

«Переможці конкурсу отримають почесні дипломи та грошові призи, визначення найкращих у трьох номінаціях відбудеться після трьох конкурсних днів», - розповіла прес-секретар конкурсу Аніта Овсянікова.

Матеріалом для роботи студентів забезпечив оргкомітет, у рамках конкурсу юних художників знайомлять також із роботами визнаних представників Закарпатської школи живопису у їхніх музеях – Йосипа Бокшая, Федора Манайла та приватному музеї Володимира Микити.

Після завершення, усі конкурсні роботи учасників залишаться у фондах Закарпатської академії мистецтв, рецензії на них не видаються, - зазначили в оргкомітеті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-