Янчук отримав від Держкіно майже 23,6 мільйона на фільм про Петлюру

Янчук отримав від Держкіно майже 23,6 мільйона на фільм про Петлюру

Укрінформ
На кіностудії Довженка за державні кошти розпочато виробництво повнометражного фільму Олеся Янчука "Таємний щоденник Симона Петлюри".   

Про це повідомляє прес-служба Держкіно. 

"Державне агентство України з питань кіно підписало з компанією-виробником фільму контракт про надання державної підтримки розміром 23 млн 599 тис. 998 грн. Фільм є переможцем 8 конкурсного відбору Держкіно і виробляється Національною кіностудією художніх фільмів імені Олександра Довженка. Режисер і продюсер картини - Олесь Янчук. Сценарій стрічки створювався впродовж двох років Михайлом Шаєвичем, Олександром Шевченком та Олесем Янчуком", - йдеться в повідомленні.

Документальна драма охоплює період життя Симона Петлюри під час перебування в Парижі, в еміграції. Це був короткий проміжок часу - до того дня, коли Петлюру вбив Самуїл Шварцбард. Ця історія розповідає не лише про план знищення Петлюри, а й про останні дні його життя.

"Я довгий час збирав матеріали в українській бібліотеці імені Симона Петлюри в Парижі. В Україні працював з хорошими консультантами. Передовсім, з професором та істориком Володимиром Сергійчуком", - розповідає режисер фільму Олесь Янчук.

На переконання голови Держкіно Пилипа Іллєнка, цей проект має для українського кінематографа велике культурне і просвітницьке значення.

"Зважаючи на те, що ім’я Симона Петлюри висвітлювалося радянським режимом лише негативно, це відповідно впливало і на історичну свідомість українського суспільства. Ми раді підтримати проект,  оснований на великій фактологічній базі", - підкреслює Іллєнко.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-