Українські митці презентували свої роботи на Paris Design Week

Українські митці презентували свої роботи на Paris Design Week

Фото
Укрінформ
Українські митці та дизайнери у рамках Paris Design Week представили унікальні розробки національного дизайну в Українському культуро-інформаційному центрі у Парижі.

Українська мультимедійна виставка-перформанс під назвою «Польоти уві сні і наяву» потрапила до каталогу одного з найпрестижніших французьких дизайн-івентів #PDW16, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції.

«Сьогодні до нас завітало багато людей, деякі працюють поруч і не знали, що тут існує Український культурний центр, у якому представлено український перформанс на Paris Design Week в рамках міжнародної виставки Maison&Objet», - емоційно розповіла куратор виставки та перший секретар посольства України у Франції з питань культури Ірена Карпа.

За її словами, Paris Design Week - подія такого масштабу, як відомі «Тижні моди».

«Французи обожнюють подібні речі, особливо індустріальний дизайн та цифрові інсталяції, ось українські дизайнери включилися і подія відбулася», - зазначила Карпа, додавши, що музичне супроводження забезпечив DJ Моses (Мітя Мосейкін), який прилетів з Києва, і зазвичай грає на подіях будинків моди від Шанель та Діор.

«Це вже другий міжнародний проект українських дизайнерів, яким опікується наша промоційна агенція Creaheart», - зазначила комісар проекту «Польоти уві сні і наяву» Анастасія Білецька, додавши, що після Вologna Design Week - італійської виставки у Болоньї, Paris Design Week є дуже важливою і престижною локацією. «Ми привезли сюди роботи художників-керамістів, дизайнерські меблі та мультимедійні цифрові інсталяції», - зазначила вона.

Комісар додала, що історія проекту почалася саме зі столу Нікіти Власова (звідки й назва «Польоти уві сні і наяву»). Надихнув автора один з перший французьких винищувачів SPAD S.VII, якому цього року виповнюється 100 років. «Тінь стола повністю нагадує обриси французького літака», - зауважила Білецька.

За її словами, на Paris Design Week будь-який художник, митець, дизайнер отримує колосальну можливість представити себе.

Зокрема, представник компанія WOO впевнений, що українські меблі спроможні конкурувати зі світовими брендами. «Ігор Лугерін (дизайнер - ред.) - представляє барні стільці, які зараз користуються неабияким попитом як в Україні, так і за кордоном. Це виключно український продукт, який користується попитом у Франції, Польщі та інших країнах», - зауважив він. Крім того, представництво шукає у Франції дилера для робіт іншого дизайнера меблів - Дмитра Козиненка, який створив серію журнальних столиків Tempo, що нагадують східні стародавні культові споруди. «Ми готуємося випустити справжню лінійку дизайнерських меблів, комплексну концепцію внутрішнього інтер'єра сучасної людини», - сказав представник WOO.

Свої роботи до Парижа також привезли Сергій Готвянський, Дмитро Алілуєв, Анна Абдураїмова, Маша Рева, Євген Литвиненко, Катерина Соколова, Олеся Дворак-Галік, Ольга Радіонова.

Варто зауважити, ця експозиція - не перший успіх посольства України у Франції. Наприкінці травня у галереї Gare de Marlon, в одному з найбільш колоритних кварталів Парижа – Маре, з аншлагом відбувся вернісаж робіт українських художників «Crimee - Lviv: ENJOY!».

Виставка «Польоти уві сні і наяву» триватиме до 10 вересня в Українському культурному центрі в Парижі. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-