На Вінниччині після реконструкції відкрили музей Леонтовича

На Вінниччині після реконструкції відкрили музей Леонтовича

Укрінформ
На Вінниччині у селі Марківка Теплицького району відбулося урочисте відкриття осучасненого музею та меморіалу на могилі відомого композитора Миколи Леонтовича.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Музей відкриваємо саме сьогодні, у день, коли виповнюється сто років з моменту першого виконання «щедрика» в обробці Миколи Леонтовича», - повідомила директор Вінницького обласного краєзнавчого музею, філією якого є музей Леонтовича, Катерина Висоцька.

За її словами, роботи з реконструкції музейного приміщення та впорядкування могили композитора, де нині встановлено меморіальний комплекс, тривали  з травня. Усі вони виконувалися коштом обласного бюджету. В реконструкцію музею вкладено 4, 6 млн грн.

В оновленій експозиції представлені близько 500 експонатів. Серед них - чимало речей родини композитора: меблі, піаніно, килими, література, речі, які власноруч виготовляв батько митця, малюнки сестри Леонтовича та оригінали нот творів композитора.

Серед іншого в музеї можна побачити й софу, на якій 1921 року підісланий чекістами вбивця  позбавив життя Леонтовича, коли той гостював у батьківській господі.

Загалом, створено чотири експозиційні зали, у двох з них встановлено мультимедійні екрани та термінали.

Наразі сільська рада розробляє проектну документацію на створення парку поблизу місця поховання Миколи Леонтовича.

Окрім с. Марківка, на Вінниччині музей Леонтовича є ще у м. Тульчин, де він заснував музичну школу. Також в області є три пам’ятники композитору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-