Фестивальний серпень. Jamala в Луцьку, Скрипка – на Львівщині

Фестивальний серпень. Jamala в Луцьку, Скрипка – на Львівщині

Аналітика
Укрінформ
Меломанів очікує музика в оточенні пляжів, скейтбордів та в компанії  "хіпстера Шевченко"

Програма музичних фестивалів на українських теренах не вичерпалася липневими датами. І час запропонувати вам продовження нашого короткого фестивального путівника-довідника, який спростить вибір саме тої події, яка найкраще пасуватиме вашому настрою та вподобанням. А вибір досить багатий.

Z-Games: The Spirit of Action

Веб-сайт:  z-games.com.ua

Місце проведення: Затока, Одеська обл.

Дати:  4-7 серпня

Ціни: абонемент на 4 дні - 1290 грн

Фестиваль Z-Games веде свою історію з 2010 року. Ця подія поєднує шанувальників екстремального спорту та сучасної музики. Отже у її програмі знаходять собі місце і виступи майстрів скейтборду та роллерблейду, боулдерінгу та паркуру, а також живі концерти зірок української та міжнародної сцени і сети провідних диджеїв.

Лайн-ап. Серед учасників фесту - світова знаменитість, британський DJ Пол Окенфолд, популярна вітчизняна команда O.Torvald, білоруський проект Brutto під керівництвом «екс-ляпіса» Сергія Міхалка, «відкриття» нинішнього року, жіноче тріо Panivalkova та інші.

Стопудівка

Веб-сайт:  stopudivka.in.ua

Місце проведення: Монастирський острів, Дніпро

Дати:  5-7 серпня

Ціни: квиток на 1 день - 250 грн, на три дні - 350 грн

Самі організатори фестивалю характеризують його так: «2 сцени, 40 відомих гуртів плюс розваги і пляж». Ця подія відбуватиметься вже четвертий рік поспіль. У рамках фесту планується низка різноманітних екскурсій по Дніпру та області. Крім того, відвідувачів чекають фестиваль фарб холі, ярмарки, кінозона, театр, майстер класи з сальси та інших танців, спортивні ігри та інші розваги!

Лайн-ап. У фестивальній афіші ми бачимо досить гучні імена вітчизняних гуртів та виконавців: Сергій Бабкін,  Бумбокс, Антитіла, Вагоновожатые, O.Torvald, Epolets, Kozak System та інші.

Бандерштат'16

Веб-сайт:  bandershtat.org.ua

Місце проведення: Луцьк, Іподром

Дати:  5-7 серпня

Ціни: 450 грн

Фестиваль української альтернативної музики і українського духу «Бандерштат» проходить щорічно з 2007 р. у м. Луцьку. Фест пропагує  проукраїнський стиль мислення, українську мову, культуру, життєву активність тощо. А фестивальний бренд Бандерштат відсилає нас до культової пісні «Братів Гадюкіних». Крім музики в програмі фестивалю «гутірки» за участю відомих журналістів, політиків, митців, велосипедні та піші екскурсії,  нічний кінозал «Бандер Night Cinema».  

Лайн-ап. Цього року на «Бандерштаті» зберться яскраві зірки сучасної музичної сцени - Брати Гадюкіни, Тартак, Brutto, O.Torvald, Jamala, Гайдамаки, Антитіла, Роллікс, Фіолет, Жадан і Собаки, Веремій, Карна, Morphine Suffering та інші

Ше.Фест

Веб-сайт:  shefest.org.ua/

Місце проведення: с. Моринці, Черкаська обл.

Дати:  13-14 серпня

Ціни: квиток на 2 дні - 150 грн, на 1 день - 100 грн

Оскільки це фестиваль проходить там, де народився Великий Кобзар, організатори заклали у його концепцію думку про те, що тут кожен може побачити Шевченка не в звичному образі пророка, а фріка, хіпстера і водночас надзвичайного генія. Крім музичної сцени заплановано низку активностей на просвітницькій галявині, галявині художника, дитячій галявині. Цього разу буде також продовжено благодійницьку діяльність розпочату два роки тому на першому фестивалі.

Лайн-ап. У музичній афіші шевченківського фесту ми бачимо таких популярних виконавців, як Тартак, Антитіла, Тінь Сонця, Веремій та ін.

Zaxidfest

Веб-сайт:  zaxidfest.com

Місце проведення: с. Родатичі, Львівська обл.

Дати:  19-21 серпня

Ціни: квиток на 3 дні - 770 грн, на 1 день - 450 грн

Схоже на те, що Zaxidfest стане наймасштабнішою подією серпня в українському фестивальному русі. Нагадаємо, що цей фест проводиться щорічно з 2009 р. на Львівщині. Основні музичні напрямки - рок та етно. Одна з його відмінностей полягає в тому, що він проводиться без підтримки спонсорів та/або політичних організацій. Всі організаторські турботи бере на себе ініціативна група на чолі з Яковом Матвійчуком.  

Лайн-ап. І кількістю, і якістю виконавців лайн-ап цього фестивалю залишає позаду багатьох своїх конкурентів. Судіть самі - серед виконавців, що виступатимуть на головній сцені - канадійські електронщики Crystal Castles, ветерани німецького індастріал Oomph!, популярна британська команда Enter Shikari, американські гурти Hollywood Undead та Zebrahead, білоруси Brutto, молдавани Zdob si Zdub, лідери вітчизняної сцени - Onuka, Воплі Відоплясова, O.Torvald, Жадан і Собаки тощо. Серед учасників концертів на інших сценах відзначимо такі імена, як Jamala, Pianoboy, Balthazar (Бельгія), Vivienne Mort, Panivalkova.

CХІД-РОК

Веб-сайт cxidpok.com

Місце проведення: м. Тростянець, Сумська обл..

Дати:  27-28 серпня

Ціни: 350 грн

Якщо є «захід», то має бути і «схід». Отже на Слобожанщині у 2013 р. було започатковано фестиваль СХІД-РОК. Місце проведення - фортеця  XVIII століття Круглий двір у м. Тростянець, Сумської області. Саме вона і зображена на постері фестивалю. 

Лайн-ап. Серед учасників фесту - американський постхардкор-гурт Our Last Night, учасники національного відбору на конкурс Євробачення The HARDKISS, Скрябін, O.Torvald, Роллікс, канадські панки Fire Next Time, Біла Вежа та ін. .

Koktebel Jazz Festival

Веб-сайт koktebel.info

Місце проведення: м. Чорноморськ, Одеська обл.

Дати:  25-28 серпня

Ціни: 350 грн

Історія цього фесту налічує вже 14 років. І незважаючи на те, що через всім відомі події він переїхав з кримського узбережжя на територію Одеської обл., знайомий багатьом шанувальникам джазу бренд Koktebel Jazz Festival зберігся.

Лайн-ап Серед учасників фестивальних концертів -  Submotion Orchestra (UK), Blue Foundation (DK), Kadebostany (CH), The Bad Plus (USA), Max the Sax (AT), Сергей Бабкин (UA), DENYS DUDKO sextet (UA), Tonbruket (SE), Tomcraft (DE), Garden City Movement (ISR), Beissoul & Einius (LT), The Erised (UA), Boom Pam (ISR), Христина Соловій (UA), panivalkova (UA), Mustelide (BY), The Cancel (UA), Antikvariniai Kaspirovskio dantys (LT), 5 Vymir (UA), The Hypnotunez (UA), Colaars (UA) та ін.

Олександр Птиця. Київ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-