Зовсім не очевидно, що Київ фаворит на проведення

Зовсім не очевидно, що Київ фаворит на проведення "Євробачення" - міністр

Укрінформ
Остаточне рішення щодо міста, яке прийматиме "Євробачення-2017", ще не прийняте. Оргкомітет ретельно вивчає заявки кожного з міст-претендентів і обіцяє вже невдовзі оголосити фаворита.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства культури.

"Після проведення інспекції міст-претендентів на проведення у 2017 році пісенного конкурсу "Євробачення" оргкомітет опрацьовує подані заявки. Результати експертизи та саме місто-господар "Євробачення-2017" будуть названі вже найближчими днями", - ідеться в повідомленні.

В міністерстві нагадали, що впродовж 25-28 липня члени оргкомітету спільно з представниками Європейської мовної спілки - інспекторами Йоном Ола Сандом та Надьєю Буркхард - відвідали всі ключові об'єкти у Києві, Одесі та Дніпрі. Отримані в рамках експертизи документи щодо стану їх будівництва та реконструкції опрацьовують спеціалісти задля визначення строків та реальних можливостей підготуватися до проведення відомого європейського музичного конкурсу.

"Під час цієї інспекції з представниками EBU я насправді був гордий за Україну - яка ми велика, цікава, різнобарвна держава, де кожне місто має свою родзинку, унікальну атмосферу і так гостинно готове приймати гостей", - коментує відвідання міст-претендентів міністр культури України Євген Нищук.

Він підкреслив, що нині на об'єктах, які беруться до уваги, є чимало робочих проблем, їх треба опрацьовувати, потрібно залучати фахівців. Але рішення щодо можливості вибору дало імпульс до розвитку.

"За будь-якого рішення міста зрозуміли, на що треба звернути увагу і що розвивати. На перших етапах могло здатися, що Київ як столиця конкуренції не має, але зараз є очевидним, що боротьба дуже серйозна!" - зазначив Нищук.

Нагадаємо, 27 липня на окремому позачерговому засіданні Кабінету міністрів України було ухвалене рішення щодо надання державних фінансових гарантій організаторам конкурсу "Євробачення".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-