Український арт-майданчик, присвячений Євро-2016, діє у Парижі

Український арт-майданчик, присвячений Євро-2016, діє у Парижі

Фото
Укрінформ
Український арт-майданчик, відкритий у рамках фестивалю "Береги Європи", присвяченого Євро-2016, другий тиждень поспіль працює поряд з мерією Парижа.

На цій мистецькій платформі представлено унікальні роботи української художниці Юлі Носар з циклу "Від Шевченка до Шевченка", повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Фестиваль на набережній Сени "Береги Європи", що був запланований на 8 червня, було перенесено до мерії Парижа у зв’язку з тим, що води Сени затопили місце його проведення навпроти музею Орсе. Попри те, що висока вода зіпсувала плани упорядників мистецького проекту, біля Паризької мерії 24 країни-учасниці представляють свій туристичний потенціал, футбол та національне мистецтво.

Український павільйон у рамках фестивалю "Береги Європи" розташований одразу біля центрального входу на арт-майданчик. Україна на ньому представлена роботами сучасних українських художників, перформансами, арт-інсталяціями. Крім Юлії Носар, на арт-майданчику виступила Тетяна Філевська з лекцією про київські періоди творчості Малевича та інші письменники з України. Зокрема, поряд з арт-майданчиком у богемному столичному кварталі Маре у книгарні-барі на вулиці Вьєй дю Темпль відбулося публічне читання поезій Катерини Бабкіної.

Після того, як води Сени повернулися до свого русла, на набережній Орсе парижанам та гостям столиці стала доступна робота українського художника Сергія Радкевича, підготовлена у рамках фестивального проекту "Фреска Європи".

Арт-майданчик України, як й інших країн-учасниць Євро-2016, працюватиме до завершення європейського чемпіонату з футболу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-