"Варкрафт" став найкасовішим фільмом за іграми

Укрінформ
Фільм Дункана Джонса «Варкрафт» став найкасовішою з усіх картин, знятих за мотивами комп'ютерних ігор.

Картина зібрала у світовому прокаті понад 377 мільйонів доларів, побивши рекорд, встановлений «Принцом Персії» (336 мільйонів доларів), повідомляє Lenta.Ru.

Найбільшу прибуток фільм отримав завдяки китайській аудиторії. Касові збори у цій країні — понад 200 мільйонів доларів, тоді як у США стрічка зібрала поки лише 37 мільйонів.

Як уточнює SlashFilm, «Варкрафт» встановив рекорд, незважаючи на те, що критики розгромили картину. Оглядачі SlashFilm пояснюють успіх великою армією любителів комп'ютерної гри. Повідомляється, що в Китаї вона є особливо популярною.

Прем'єра стрічки відбулася в Росії 26 травня. «Варкрафт» включає звичних героїв та істот всесвіту гри: орків, грифонів, вовків. Екранізація присвячена першій війні між людьми (Альянсом) та орками (Ордою) у світі Азерота. У картині знялися Тревіс Фіммел, Бен Фостер, Пола Петтон, Тобі Кеббелл, Домінік Купер, Роберт Казінскі, Деніел Ву і Рут Негга.

Режисер картини Дункан Джонс — син британського співака і музиканта Девіда Боуї. У 2009 році він зняв свій перший повнометражний фільм «Місяць 2112» з Семом Рокуеллом у головній ролі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-