Українців пускатимуть у музеї Верони безкоштовно

Українців пускатимуть у музеї Верони безкоштовно

Укрінформ
Усі українські громадяни зможуть відвідувати музеї італійського міста Верона безкоштовно. Так мер Верони Флавіо Тосі подякував Україні за порятунок викрадених з італійського музею картин.

Про це повідомив у Фейсбуці Президент України Петро Порошенко, який разом з мером Верони відвідав у Музеї ім. Ханенків у Києві виставку врятованих картин.

"Це є справжнім дивом, що вдалося зберегти від пошкоджень викрадені картини, запрошую киян та гостей міста завітати на виставку. До речі, усі українські громадяни зможуть відвідувати музеї Верони безкоштовно - так мер Верони Флавіо Тосі подякував Україні за порятунок картин", - написав Порошенко.

Як повідомляв Укрінформ, Порошенко та мер Верони відвідали виставку "Врятовані скарби Італії" у Національному музеї мистецтв імені Богдана і Варвари Ханенків у Києві. Тут представлені, зокрема,  роботи Рубенса, Тінторетто, Пізанелло, Мантеньї - те, що становить скарб музею Кастельвеккіо у Вероні.

Сімнадцять картин, викрадених у музеї Верони минулого року, виявили  українські прикордонники. Цінний вантаж, який готувався до переправлення на територію Молдови, був затриманий 6 травня. Потім була проведена експертиза, яка ідентифікувала полотна і встановила їх справжність. Вартість знахідки оцінюється в 16-20 млн євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-