Мінкульт: продана на Christie's картина Айвазовського - не з кримського музею

Мінкульт: продана на Christie's картина Айвазовського - не з кримського музею

Укрінформ
Картина Івана Айвазовського "Корабельна аварія", продана на аукціоні Christie's, не належала до колекції Феодосійської картинної галереї.

Про це повідомив на брифінгу начальник управління музейної справи та культурних цінностей Міністерства культури України Василь Рожко.

"Картина Івана Айвазовського, продана на аукціоні Christie's, за повідомленнями деяких ЗМІ, була нібито з колекції Феодосійського музею. Насправді на сьогодні відомо не менше 5 картин з такою назвою - "Корабельна аварія", які є у Венеції, Санкт-Петербурзі, Єревані, у Феодосійському музеї є 2 картини з такою назвою, датовані 1843 і 1876 роками. Картина ж, яка продана, датується 1875 роком і за документами, наданими аукціонним домом, перебувала у власності французьких колекціонерів з 60-го року", - зазначив Рожко.

Він додав водночас, що на сьогодні Мінкультури не може перевірити те, що відбувається на тимчасово окупованій території щодо музейних предметів і культурних цінностей, і для цього необхідні спеціальні моніторингові місії Ради Європи, можливо ЮНЕСКО.

"Тому закликаємо міжнародні організації не співпрацювати з російськими музеями, які вивозять або можуть вивозити культурні цінності і робити з них виставки поза межами Криму", - наголосив Рожко.

Фото: РИА Новости

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-