Археологи знайшли унікальну збрую з крилатими кіньми

Археологи знайшли унікальну збрую з крилатими кіньми

Фото
Укрінформ
Вчені Інституту археології Російської академії наук під час розкопок в Краснодарському краї виявили в кургані 9-10 століття унікальну кінську збрую, прикрашену зображеннями крилатих коней.

Про це повідомляє прес-служба інституту археології РАН, передає ТАСС.

"Цей набір унікальний срібними накладками із зображенням геральдичних коней, аналогічних речей ми не знаходили. В алан зустрічаються зображення геральдичних крилатих коней на тканині, але це зовсім інша культура", - сказала керівник розкопок Ірина Рукавишникова.

За її словами, досліджений могильник містив два види поховань: кремаційні поховання в посудинах-урнах, "безурнові" кремації з супровідними предметами - зброєю, начинням, судинами, прикрасами, а також поховані тіла покійних. Всього було знайдено 19 поховань і один великий комплекс предметів зі зброєю, в тому числі срібними піхвами, і упряжжю, оздобленій срібними литими накладками. На них була зображена пара крилатих коней, а на центральній нагрудної блясі - орел, що несе в кігтях козла, і люди, отрі виконують якийсь ритуал.

Знахідки відносяться до стародавньої культури, що не залишила по собі пам'ять у літописах. Вчені називають її "культурою кремаційних поховань", її сліди зустрічаються по всьому північно-західного Кавказі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-