У Львові розпочався етно-джазовий фестиваль «Флюгери Львова»

У Львові розпочався етно-джазовий фестиваль «Флюгери Львова»

Укрінформ
Весняний фестиваль «Флюгери Львова» триватиме з 6 до 9 травня, у внутрішньому дворику львівської Ратуші. Учасниками події стануть відомі колективи, а також початківці.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У нас немає зірок і не зірок, у нас усі зірки, просто одні вже визнані, а інші ще ні», –  зазначив Юрко ВовкоГон, організатор фестивалю.

Фестиваль розпочали під час святкування Дня Львова. Протягом чотирьох днів на його сцені виступлять українські та закордонні гурти. На «Флюгери» приїхали музиканти з України, Польщі, Ізраїлю, Ірану, Азербайджану, Італії та США. Також гості зможуть послухати кримськотатарську музику, якої, за словами організаторів, після окупації Криму на фестивалі стало більше.  Запрошена зірка – український рок-гурт «Кому Вниз».

«Флюгери Львова-2016» стали продовженням святкування «Львівського місяця» у Вроцлаві. Більшість гуртів, які виступатимуть на фестивалі, представлять ту саму програму, з якою виступали під час днів Європейської Столиці Культури у Вроцлаві. А останній день фестивалю стане Днем Вроцлава. Тоді на сцені виступатимуть польські колективи. Також організатори очікують на приїзд в останній день «Флюгерів» президента Європейської Столиці Культури Рафала Дуткевича.

Цьогорічний етно-джазовий фестиваль «Флюгери Львова» уже чотирнадцятий. Вперше фестиваль провели у травні 2003 року. З того часу на його сцені виступило більше 150 колективів з різних країн. Відбулися десятки театральних акцій, презентацій, літературних читань. Сам же фестиваль став музичною візитівкою Львова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-