Фестиваль американського кіно

Фестиваль американського кіно "Незалежність" покаже 15 фільмів в Україні

Укрінформ
У травні в Україні за підтримки Посольства США пройде четвертий Фестиваль американського кіно "Незалежність". Він покаже фільми - фаворити глядацьких симпатій.  

Про це повідомляється на сторінці фестивалю у Facebook.

"Цього року фестиваль представить 10 документальних і 5 художніх фільмів, майже всі з яких отримали призи глядацьких симпатій та інші нагороди найвідоміших фестивалів незалежного кіно Америки та Європи - "Санденс", "Трайбека", в Роттердамі та Локарно. Фестиваль в Києві пройде з 20 по 25 травня у кінотеатрі "Київ", у Львові - з 25 травня по 1 червня у кінотеатрі "Кінопалац "Копернік", у Харкові - з 26 травня по 1 червня у кінотеатрі "8 1/2", - ідеться в повідомленні. 

У програмі - найкращий фільм Роттердамського кінофестивалю "Радіомрії" - весела історія про радіоведучого перськомовної радіостанції в Сан-Франциско, який збирається звести в одній студії культовий гурт "Metallica" та перший афганський рок-бенд "KabulDreams". Головного героя грає "іранський Боб Ділан", співак і композитор Мохсен Намджу. У фільмі також бере участь барабанщик гурту "Metallica" Ларс Ульріх.

Режисерский дебют "Джеймс Вайт", що став, за оцінками глядачів, найкращим фільмом кінофестивалю "Санденс", досліджує непрості стосунки між матір'ю і сином. Головні ролі блискуче виконали відомий за серіалом "Дівчата" ("Girls") Крістофер Ебботт і Синтія Ніксон ("Секс і місто").

Фільм-нуар "Надто пізно" фактично відкриває новий жанр детективу. Знята на 35-міліметрову плівку стрічка стала стильним і детальним портретом Лос-Анджелеса, міста таємничого і культового водночас.

Легкості додасть яскрава комедія "Добридень, мене звати Доріс" про жінку бальзаківського віку, що вирішила змінити своє особисте життя, яку грає Саллі Філд ("Сталеві магнолії", "Місіс Даутфаєр", "Форрест Гамп").

Зворушлива історія фільму "Король Джек", що підкорила глядачів кінофестивалю "Трайбека", розповідає про дорослішання 15-річного розбишаки та його пошуки щастя навіть за безнадійних обставин.

Ігрову і документальну програми поєднає фільм "Гічкок/Трюффо", знятий за книгою, яку майстри світового екрану вже півстоліття називають кінематографічною біблією. Неймовірно сучасне мистецтво Гічкока пояснюють і розшифровують видатні режисери сьогодення: Мартін Скорсезе, Вес Андерсон, Дейвід Фінчер, Річард Лінклейтер та інші.

У документальній програмі "AmericanFilmShowcase" представлено ще 9 фільмів на актуальні соціальні, екологічні та політичні теми, важливі і для українського глядача. Герой однієї зі стрічок, "Живі всередині", - соціальний працівник, який виступив проти непрацездатної системи охорони здоров'я, аби довести, що за допомогою музики можна боротися з утратою пам'яті. Фільм отримав приз глядацьких симпатій серед документальних фільмів кінофестивалю "Санденс". 

Герой ще однієї стрічки, "Дах над головою", - пастор лютеранської церкви - допомогає трудовим мігрантам зберегти гідність і щоночі перетворює свою церкву на своєрідний гуртожиток та консультативний центр, всупереч невдоволенню парафіян. Стрічку представить гість фестивалю - режисер і продюсер Джессі Мосс.

Як завжди, покази супроводжуватимуть обговорення і панельні дискусії. Вони відбуватимуться фактично безкоштовно у Києві (символічна вартість квитка на фільми цієї програми у Києві - 5 грн, що  покриває друк квитків) та Львові. У рамках фестивалю американського кіно "Незалежність" діятиме творча лабораторія для молодих митців "ІНДІ ЛАБ". Учасники курсу працюватимуть над короткометражними фільмами тривалістю 5-10 хвилин і відвідуватимуть групові семінари та індивідуальні консультації.

Докладніше про програму, гостей, розклад показів і майстер-класів -  на сайті aiffua.com, на сторінці у Facebook та на сайтах кінотеатрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-