У Лондоні оголосили шорт-лист претендентів на Букера-2016

У Лондоні оголосили шорт-лист претендентів на Букера-2016

Укрінформ
Журі міжнародної Букерівської премії (Man Booker International Prize) опублікувало список претендентів на перемогу в одному з найпрестижніших літературних конкурсів.

Список оприлюднений на офіційному сайті.

Цього року шорт-лист першого «Міжнародного Букера» після запровадження нових правил потрапили відомий турецький письменник Орхан Памук (роман «Мої дивні думки»), італійка Єлена Ферранте («Історія втраченого дитини»), китаєць Ян Ляньке («Чотири книги»), анголець Жозе Едуарду Агуалуза («Загальна теорія забуття»), південнокорейська письменниця Хан Кан («Вегетаріанець») і австрійський автор Роберт Сіталер («життя»).

Найвідоміший здобувач Міжнародного Букера цього року – турецький лауреат Нобелівської премії з літератури 2006 року Орхан Памук. У список номінантів його внесли за книгу "Мої дивні думки", в якій Памук спробував пояснити політичну ситуацію в країні, описуючи становище в Стамбулі через історію двох сімей, які переїхали в місто з анатолійської глибинки.

Письменник зачіпає в книзі курдську проблему, соціальну нерівність, корумпованість у партії президента Ердогана та ситуацію зі свободою слова в країні. Памук зізнавався, що "витратив масу часу на те, щоб (головний герой твору) Мавлюд був веселим, був жартівником, був оптимістом".

Премія 2016 року присуджується за кращий прозовий твір англійською мовою, який був опублікований у Великій Британії. Переможця буде оголошено у травні.

Фіналісти отримають по одній тисячі фунтів стерлінгів, при цьому перекладачі цих творів отримають таку саму суму. Головний грошовий приз переможця становитиме 50 тисяч фунтів, який розділять між собою автор і перекладач книги.

Фото: caboodle.nationalbooktokens.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-