Deep Purple і Chicago ввійшли у Зал слави рок-н-ролу

Deep Purple і Chicago ввійшли у Зал слави рок-н-ролу

Укрінформ
Легендарний британський гурт Deep Purple, американські Chicago, Cheap Trick і N. W. A, а також блюз-гітарист Стів Міллер включені в п'ятницю у списки Залу слави рок-н-ролу у Клівленді (штат Огайо).

Як передає ТАСС, 31-й раз Музей рок-н-ролу і Зал слави рок-н-ролу відзначають заслуги артистів, котрі внесли найбільш помітний внесок "в еволюцію, розвиток та вшанування рок-н-ролу".

Гурт Deep Purple був створений у 1968 році. У нього спочатку увійшли Рід Еванс, Річі Блекмор, Джон Лорд, Ян Пейс і Нік Сімпер. Більш ніж за 40 років існування колективу його склад неодноразово змінювався, загалом у різний час у гурті виступали 14 осіб.

Група Cheap Trick була створена в 1973 році у Рокфорді (штат Іллінойс). До неї увійшли Рік Нільсен (лід-гітара), Том Петерссон (бас-гітара), Бен Карлос (барабани) і Робін Зандер (вокал). Група заявила про себе у 1977 році своїм першим альбомом Cheap Trick, її наступні чотири альбоми - In Color, Heaven Tonight, Dream Police, All Shook Up - були також комерційно досить успішними. У списку «100 найкращих хард-рок-виконавців» за версією телеканалу VH1 група посіла 25-те місце.

Chicago вперше з'явилася на сцені у 1967 році. Тільки в США було продано 40 млн записів цього колективу, що випустив 23 золоті, 18 платинових і 8 мультиплатиновых альбомів.

Каліфорнійська група N. W. A, що виступала у стилі гангста-реп, також була включена до списку журналу Rolling Stone «100 найвидатніших виконавців усіх часів», посівши 83-тє місце.

Стів Міллер, кумир 1960-х років, включений у список Залу слави за «створення композицій у стилі чистого рок-н-ролу».

Перша церемонія включення імен артистів у списки Залу слави відбулася в 1986 році. Наразі у нього включені 749 виконавців і 113 окремих виконавських колективів. Серед них - The Beatles, The Rolling Stones, Чак Беррі, Джеймс Браун, Рей Чарльз, Елвіс Преслі, Боб Ділан, Бі Бі Кінг та багато інших.

Фото: soundpark.su

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-