Джамала каже, що не підписувала петицію проти квотування музики

Джамала каже, що не підписувала петицію проти квотування музики

Укрінформ
Українська співачка Джамала не підписувала жодних листів чи петицій проти ініціативи міністра культури В'ячеслава Кириленка щодо введення 75-відсоткового квотування для українських пісень на радіо.

Про це вона заявила у Фейсбуці.

"Останніми днями з'явилося багато коментарів стосовно нібито моєї позиції щодо квотування українського продукту на радіо. Я спочатку навіть не зрозуміла, звідки взялася ця інформація, тому що особисто до мене ніхто ні з якими питаннями з цього приводу не звертався. Тому я чесно усім відповідала, що це фейк", - написала Джамала.

Як раніше повідомляв Укрінформ, Незалежна Асоціація телерадіомовників розмістила на своєму сайті інформацію про те, що понад 50 українських музикантів не підтримують законопроект, ініційований міністром культури щодо запровадження 75-відсоткових квот для українських пісень на радіо. Серед підписантів було і прізвище Джамали.

У своєму дописі співачка з'ясовує ситуацію: "Виявляється, що певна організація на власний розсуд оприлюднила перелік виконавців, які виступили проти ініціативи міністра культури. Зі мною це не узгоджували. Мій продюсер Ігор Тарнопольский дійсно брав участь в обговоренні цієї ініціативи і критикував її положення, але і він нічого не підписував".

Через те, що Джамалу постійно просили прокоментувати цю ситуацію, за словами співачки, їй довелося вивчити даний законопроект.

"Можу сказати, що він далекий від ідеального, і, на мій погляд, потребує вдосконалення по багатьох пунктах. Також я вважаю, що цією справою повинні займатися не артисти, а представники радіо-індустрії, депутати, журналісти та суспільні діячі. Артисти повинні писати і виконувати музику тією мовою, якою співає їх душа. Я особисто ніколи не звертала уваги ні на формати, ні на квоти, а керувалася лише власними почуттями та ідеями. В мене є пісні англійською, українською, російською і кримськотатарською. І жодна квота чи закон цього не змінить", - підсумувала Джамала.

Сьогодні з приводу цієї ж ініціативи висловився у Фейсбуці і Віктор Павлік, прізвище якого також вказувалося серед підписантів: "Я прошу вибачення у всіх за свій вчинок... необдуманий....Не дочитав, не дозрозумів, не дообдумав....", - написав співак, змушений виправдовуватися на закиди друзів і шанувальників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-