На Docudays UA покажуть документалки-переможці

На Docudays UA покажуть документалки-переможці "Оскара"

Укрінформ
Документальні фільми про українських "шерифів", життя в Маріуполі, Північній Кореї, Сирії, Мексиці та про багато іншого можна буде побачити на кінофестивалі Docudays UA, що стартує на вихідні в Києві.

Про це повідомляє ВВС Україна.

Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини триватиме з 25 березня до 1 квітня у столичному Будинку кіно, а також сусідніх кінотеатрах "Київ" і "Кінопанорама".

За словами організаторів, на фестивалі покажуть майже сотню фільмів із різних країн. "У програмі – оскарівські лауреати, переможці світових фестивалів документального кіно і, що особливо приємно, багато стрічок українських режисерів", - відзначає Docudays UA.

На фестивалі вперше проведуть національний конкурс, де покажуть 12 короткометражок українських режисерів.

Окрім фільмів, у програмі фестивалю - майстер-класи, лекції, дискусії, а також документальна вистава Наталі Ворожбит та Ґеорґа Жено "Миколаївка".

Ось деякі зі стрічок, що покажуть на Docudays UA.

"У променях сонця" (режисер Віталій Манський). Режисер зміг зняти документальний фільм у Північній Кореї. Головна героїня фільму - дівчинка з родини працівників фабрики, яка збирається вступити в піонери;

"Маріуполіс" (режисер Мантас Кведаравічюс). Цю стрічку про українське місто біля зони конфлікту вперше показали цьогоріч на Берлінале.

"Майже святий" (режисер Стів Гувер). Ще один фільм, дія якого відбувається у портовому Маріуполі. Стрічка розповідає про "священика і місцевого авторитета" Геннадія, який "зробив собі ім’я, силоміць забираючи бездомних дітей-наркоманів із вулиць".

"Українські шерифи" (режисер Роман Бондарчук). Документальний фільм про життя в українському селі Стара Збур'ївка, що на Херсонщині, вже відзначили на Амстердамському фестивалі документальних фільмів IDFA.

"Сирійська історія кохання" (режисер Шон МакАллістер). Британський режисер знімав життя сирійського подружжя активістів із Дамаска упродовж п'яти років. Він показує, як чоловік і жінка брали участь в антиурядових протестах проти президента Башара Асада, а потім виїхали з країни з дітьми. В 2011 році МакАллістер сам потрапив до сирійської в'язниці, де, як він розповідає, став свідком тортур інших ув'язнених.

"Земля картелів" (режисер Метью Гайнеман). В описі сказано: "У мексиканському штаті Мічоакан містечковий лікар Хосе Мірелес, відомий як Ель Доктор, очолює Аутодефенси – громадянські повстання проти жорстокого наркокартелю "Лицарі-тамплієри", який роками розорював регіон. Тим часом у Вівтарній долині в Аризоні – вузькому пустельному коридорі протяжністю 80 кілометрів, відомому як Кокаїновий прохід, – американський ветеран Тім "Цвяхар" Фоулі очолює невелику напіввійськову групу під назвою "Розвідка кордону Аризони", метою якої є віднадити мексиканські нарковійни від кордонів США".

"Подія" (режисер Сергій Лозниця). У фільмі, що вже був у прокаті в Україні, зібрані хроніки з протесту в Санкт-Петербурзі проти путчу, що стався у серпні 1991 року. Режисер продовжує досліджувати тему мас - як у "Майдані", що розповідає про протести в Україні.

"Саламанка" (режисери: Руслан Фєдотов, Аляксандра Кулак). Це чорно-білий фільм про менонітів у Мексиці. "Тут усе визначено наперед, і життя нащадків повторюють життя предків. Приватна історія тут – лише частина історії сім’ї, і доля однієї людини говорить нам про будь-кого іншого. Поки герой фільму пригадує своє дитинство в пошуках правильної відповіді на найважливіше питання всього свого життя, дні, місяці та роки повільно минають у Саламанці", - йдеться в описі фільму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-