«7 чудес України» розпочинає відбір історичних міст і містечок

«7 чудес України» розпочинає відбір історичних міст і містечок

Укрінформ
У вівторок, 1 березня, розпочинається прийом заявок на участь у 5-му етапі Всеукраїнської акції «7 чудес України», у ході якої визначать найбільш привабливі маленькі історичні міста та містечка нашої держави.

Про це під час прес-конференції розповів народний депутат Микола Томенко, фонд «Рідна країна» якого є ініціатором та організатором акції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми оргкомітетом довго радилися і дійшли  висновку, що ми відновлюємо нашу акцію «7 чудес України» на п'ятому етапі з позиціонуванням історичних міст та містечок», - сказав він, додавши, що незабаром самій акції виповниться 10 років із дня заснування.

За його словами, протягом цих років було визначено 40 переможців та спецномінантів у п'яти етапах акції, серед яких 7 історико-архітектурних чудес, 7 природних чудес, замки, фортеці, палаци, та 7 столичних чудес.

Томенко зауважив, що відсьогодні стартує новий етап акції, до участі в якій запрошуються маленькі міста і містечка, що мають, перш за все, значиму історію, зберегли своє історико-архітектурне обличчя та мають мінімальну туристичну інфраструктуру для відвідувачів.

Він підкреслив, що приймання заявок для участі в акції триватиме протягом трьох місяців, а 1 червня група експертів зі 100 осіб визначить 21 фіналіста.

Як зазначив депутат, після цього розпочнеться система прес-турів до визначених міст і містечок та стартує інтернет-голосування за переможців, яке триватиме до Дня туризму, 27 вересня, коли буде оголошено 7 переможців і трьох спецномінантів.

«Відсьогодні міська влада, туристичні компанії, громадські організації, вищі навчальні заклади міст і містечок можуть подавати документи з обгрунтуванням, чому їхнє місто чи містечко значиме історично, привабливе», - пояснив Томенко. 

Він також підкреслив, що про міста, які стануть переможцями акції, будуть зняті фільми, виготовлена різна поліграфічна продукція з метою їх популяризації серед туристів. Так, за його словами, досвід попередніх етапів акції показує, що відвідуваність тих міст, які стали переможцями, зросла в середньому на 30%, а подекуди навіть на 50-60%.

Разом з тим, Томенко наголосив, що переможців визначатимуть за формулою «50х50» відповідно до і«7 чудес України» розпочинає історичних міст і містечокнтернет-голосування та рішень оргкомітету (експертів).

Крім того, народний депутат висловив сподівання, що за результатами акції вдасться показати історично визначні міста й містечка з усіх регіонів України, в тому числі Донецької та Луганської областей.

Фото: Вікіпедія

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-