Комп'ютери назвали ймовірних переможців «Оскара»

Комп'ютери назвали ймовірних переможців «Оскара»

Укрінформ
Профільні портали FiveThirtyEight, Farsite та PredictWise спробували вгадати ймовірних переможців  "Оскара".

Про це повідомляє "Українська правда. Життя".

Ресурс FiveThirtyEight за останній місяць опитав вісьмох ентузіастів, котрі вважають, що їм вдалося знайти кращий спосіб передбачити хід та результат оскарівських перегонів.

Наразі результати більшості передбачень майбутнім переможцем називають "Легенду Г'ю Гласса" із Леонардо ДіКапріо у головній ролі. Другим найімовірнішим кандидатом на перемогу є фільм "У центрі уваги" Тома Мак Карті.

Безапеляційним кандидатом №1 на перемогу в категорії "Найкращий режисер" є Алехандро Гонсалес Іньярріту із фільмом "Легенда Г'ю Гласса". До нього пальма першості належала  Джорджу Міллеру, режисерові стрічки "Шалений Макс: дорога люті". Власний алгоритм порталу FiveThirtyEight також пророкує перемогу  "Легенді Г'ю Гласса" із Леонардо ДіКапріо у головній ролі.

Більшість із семи систем передбачень назвали Леонардо ДіКапріо майбутнім володарем "Оскара" за найкращу роль першого плану. Деякі шанси мають Едді Редмейн та Майкл Фассбендер.

Алгоритм FiveThirtyEight каже, що найкращою актрисою має стати Брі Ларсон за роботу у фільмі "Кімната". Але Дженіфер Лоуренс та Шарлота Ремплінг і Кейт Бланшетт теж мають непогані шанси.

Аналіз інших премій дав таке передбачення: ймовірним кандидатом на "Оскар" за роль другого плану може бути Алісія Вікандер "Дівчина із Данії". Одразу за нею Кейт Вінслет, яка зіграла у фільмі "Стів Джобс". До речі, за Вінслет "вболівають" моделі інтернет-передбачення, а ось за аналізом рецензій та опитуваннями перемагає Вікандер. Боротьба може вийти цікавою.

За чоловічу роль другого плану змагаються Сільвестр Сталоне і Том Харді. Конкуренцію їм може скласти Марк Райленс.

Кожен із методів розрахунку переможців заснований на даних із різних джерел.

Власний метод порталу у минулому році спромігся передбачити переможців у шести номінаціях. Він спирається на дані інших премій.

Цьогоріч автори сайту звернули увагу на модель Бурака Текіна, яка збирає згадування про ту чи іншу стрічку у Google News. Модель Пола Сайнмана обробляє твіти. Обидва механізми стають більш точними із наближенням до вечора вручення жаданих статуеток.

Другий тип передбачень засновано на попередніх нагородженнях і номінантах. У свою чергу Зак Віснер-Гросс та Ренді Голдмен опрацьовували дані бокс-офісу стрічок і робили свій "переможний" рейтинг за даними сайту Rotten Tomatoes.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-