Джемілєв про пісню Джамали для Євробачення: Для нас це дуже важливо

Джемілєв про пісню Джамали для Євробачення: Для нас це дуже важливо

Укрінформ
Лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв сподівається, що українська співачка кримськотатарського походження Джамала принесе перемогу Україні у конкурсі на Євробаченні та підніме питання окупованого Криму на новий рівень.

Про це він заявив у понеділок під час прес-конференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Для нас це дуже важливо, тому що Джамала, якщо займе якесь місце, а я б дуже хотів, щоб це було перше місце, то престиж України і тема Криму, окупації Криму, підніметься на нову висоту", - сказав він.

За словами політика, він небайдужий до вокального таланту Джамали і закликав українців голосувати за неї напередодні першого півфіналу відбіркового конкурсу.

"Це дійсно талант, голос унікальний, прекрасний, і в голосуванні за результатами першого півфіналу вона показала найкраще місце. Хоча, звичайно, за існуючими правилами Євробачення мистецтво далеке від політики, але, проте, сенс цієї пісні "1944" у тому, що це рік депортації кримських татар", - відзначив Джемілєв.

Він висловив солідарність з думкою співачки Руслани, члена жюрі відбіркового конкурсу на Євробачення, що Джамала своєю піснею "зробить для деокупації Криму більше, ніж будь-хто".

Як повідомляв Укрінформ, співачка Джамала представила у національному відборі на "Євробачення 2016" свою нову композицію "1944", написану за розповідями її бабусі, яка пережила трагедію депортації 1944 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-