На премію

На премію "Українська книжка року" висунули 109 видань

Укрінформ
У Держкомтелерадіо відбулося засідання Комітету зі щорічної премії Президента України "Українська книжка року", на якому були розглянуті видання, подані на конкурс у 2015 році.

Про це повідомляє Урядовий портал

"На здобуття премії в номінації "За видатні досягнення в галузі художньої літератури" подано та допущено до конкурсу 33 художні твори класичної та сучасної української прози, поезії, українських перекладів художньої літератури, що надійшли від 22 видавництв.

У номінації "За вагомий внесок у розвиток українознавства" - 40 видань від 25 видавництв. У номінації "За сприяння у вихованні підростаючого покоління" - 36 видань від 18 видавництв", зазначається в повідомленні.

Із переліком видань, які допущені до участі в конкурсі на здобуття премії Президента України, можна ознайомитись на веб-сайті Держкомтелерадіо

Нагадаємо, що відповідно до Указу Президента України від 16 грудня 2009 року № 1058 в Україні започаткована щорічна премія Президента України "Українська книжка року" з метою відзначення авторів, видавництв та видавничих організацій, які зробили значний внесок у популяризацію української книги та розвиток вітчизняної видавничої справи.

На здобуття премії висуваються книжкові видання українською мовою, видані в Україні протягом останніх трьох років, але не пізніш як за півроку до їх висунення на здобуття премії. Лауреатам премії виплачується грошова частина премії, розмір якої становить 100 тисяч гривень. При цьому 50 відсотків грошової частини премії виплачується авторові твору (співавторам у рівних частках, якщо інше не передбачено в угоді між ними), 50 відсотків - видавництву або видавничій організації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-