Для

Для "Української книги" прописали нові правила

Укрінформ
У 2016 році реалізація бюджетної Програми "Українська книга" відбуватиметься за новими правилами.

Про це повідомив голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко, якого цитує прес-служба комітету.

"У 2016 році реалізація бюджетної програми "Українська книга" відбуватиметься за новими правилами. Річ у тім, що ми отримували багато, на мою думку, справедливих нарікань від громадських організацій, видавництв, письменників щодо кулуарності й невідповідності потребам часу процесу формування програми. Було ухвалено принципове рішення - врахувати зауваження та змінити порядок відбору книг, зробити його більш відкритим та зрозумілим", - сказав Наливайко на розширеному засіданні колегії, що підбила підсумки діяльності Держкомтелерадіо у 2015 році і обговорила плани на поточний рік.

Відтак розширено список тематичних розділів видань. Тепер у рамках програми видаватимуться, крім інших, видання військово-патріотичного спрямування, а також переклади творів українських авторів іноземними мовами. За новими умовами, один видавець може подавати не більш як три заявки на один тематичний розділ. Ця норма унеможливить дисбаланс, який був раніше, коли значну частину коштів отримували кілька великих видавництв.

Кардинальних змін зазнав також розділ, за яким регламентується робота експертної ради.

"Переконаний, що відтепер процедура формування та реалізації програми "Українська книга" стане максимально прозорою та об'єктивною", - наголосив Олег Наливайко.

У 2015 році програму "Українська книга" було успішно виконано. Якщо в 2014 році за нею видали книг на 7 млн грн, то в минулому - на суму понад 40 млн. грн. Завдяки бюджетному фінансуванню побачили світ 255 видань загальним тиражем 495,5 тис. примірників, що надійшли до бібліотек України.

Держкомтелерадіо у 2015 розробило і внесло на розгляд уряду Концепцію державної політики щодо розвитку національної видавничої справи та популяризації читання на період до 2020 року. Після її схвалення комітет розробить конкретну програму підтримки української книжки та читання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-