"Золотий глобус - 2016": повний список переможців

Укрінформ
Голлівудська асоціація іноземної преси "Золотий глобус" в ніч на понеділок оголосила переможців 73-ї церемонії вручення однойменної престижної премії у 25-ти номінаціях індустрії кінематографії і телевізійних фільмів та серіалів.

Деякі картини, такі як "Легенда Г'ю Гласса", "Марсіянин", "Стів Джобс" були відзначені одразу кількома нагородами. Інші роботи, які вийшли в 2015 році, також отримали свої видатні нагороди.

Церемонія вручення премій розпочалася з номінації "краща актриса другого плану", яку з п'яти претенденток отримала Кейт Вінслет за роль у кінострічці "Стів Джобс" ("Steve Jobs"). Варто зауважити, що нинішнього року вона взяла четверту статуетку "Золотий глобус". У такій же номінації для серіалів, міні-серіалів або фільмів для телебачення "кращою актрисою другого плану" стала Мора Тірні за роль в серіалі "Коханці" ("The Affair").

У подальшому розподілі нагород серед жіночих ролей, у номінації "краща актриса телесеріалу або комедії", перемога дісталася Рейчел Блум за роботу в стрічці "Чокнута колишня" ("Crazy Ex-Girlfriend").

Кращим телевізійним серіалом/комедією визнано "Моцарт у джунглях" ("Mozart in the Jungle"). На цю нагороду претендували загалом шість картин.

Вища оцінка серед номінованих міні-серіалів або телефільмів дісталася британському історичному мінісеріалу "Вовчий зал" ("Wolf Hall"), який вийшов на каналі BBC Two зимою 2015 року.

Статуетку в номінації "Кращий актор міні-серіалу або телефільму" отримав Оскар Айзек за роль у стрічці "Покажіть мені героя" ("Show Me A Hero"). Нагорода за роль в другому плані серіалу, міні-серіалі або телефільмі дісталася Крістіану Слейтеру, який зіграв у картині "Містер Робот" ("Mr. Robot").

Найкращим музичним супроводженням фільму визнано роботу композитора Енніо Морріконе за музику у картині "Мерзенна вісімка" ("The Hateful Eight", або "The H8ful Eight"), автором сценарію у якій виступив Квентін Тарантіно. Він же і забрав нагороду зі сцени.

Кращим актором у драматичному серіалі визнано Джона Хемма, який зіграв роль у фільмі "Божевільні" ("Mad Men"). Найліпшим у комедії або мюзиклі названо Метта Деймона за головну роль у стрічці "Марсіянин" ("The Martian"). До речі, "Марсіянин" попри цілком драматичну сюжетну лінію з "хеппі-ендом" визнано комедією, хоча сам Метт Деймон жартівливо назвав її музичною стрічкою, коли відповідав на запитання щодо номінації, до якої зарахували цей фільм.

Нагороду серед п'яти номінованих анімаційних фільмів отримав 3D комп'ютерно-анімаційний комедійно-драматичний фільм "Думками навиворіт" ("Inside Out") режисера Піта Доктера.

Цікавою несподіванкою стала перемога легендарної зірки голлівудських бойовиків Сільвестра Сталлоне в неочікуваній для нього номінації – "за кращу акторську роль другого плану" в стрічці "Крід" ("Creed"). До слова, серед його конкурентів у цій номінації були номіновані ще чотири, втім, не такі імениті актори – Пол Дано, Ідріс Ельба, Марк Райланс та Майкл Шаннон.

Одна з найбільш престижних нагород "за кращий сценарій" дісталася Аарону Соркіну за його біографічну художню кінострічку "Стів Джобс".

Статуетку "Золотого глобусу" в номінації кращого актору в телесеріалах та комедіях отримав Гаель Гарсія Бернал за свою роль у фільмі "Моцарт у джунглях". Це його перша номінація.

Серед фільмів на іноземній мові перемогла угорський драматичний кінофільм "Син Саула" режисера Ласло Немеша. Варто зауважити, що ця стрічка отримала гран-прі Канського кінофестивалю в 2015 році.

Ще однією несподіванко в плані нагород для знаменитостей стало присудження премії в номінації "кращої актриси в мінісеріалі" всесвітньо популярній епатажній співачці Леді Гага. Вона знялася в серіалі "Американська історія жахів: Готель" ("American Horror Story: Hotel"). Під час своєї промови після вручення Леді Гага була зворушливо емоційною.

Кращою піснею для кінофільму визнано композицію "Writing's on the Wall", яка стала головною темою фільму "007: Спектр" у виконанні британського співака Сема Смітта. У цій номінації змагалися також музичні композиції з художніх картин "50 відтінків сірого", "Любов і милосердя", "Форсаж7" та "Молодість".

З-поміж популярних драматичних телесеріалів перемогу отримав "Містер робот", яка, очевидно, була складною. Адже, з ним у цій номінації боролися не менш імениті серіали "Гра престолів" ("Game of Thrones"), "Імперія" ("Empire"), "Нарки" ("Narcos") та "Чужеземка" ("Outlander").

Володарем почесної нагороди імені Сесіля Б. Де Мілля став актор, кінорежисер і продюсер Дензель Вашингтон. Ця премія присуджується з 1952 року за видатні заслуги в кінематографі.

Традиційно, серія визначення переможців у найбільш почесних номінаціях "Золотого глобусу" відбувається наприкінці церемонії. Першу з них, за кращу режисуру, з рук Моргана Фрімана отримав Алехандро Гонсалес Іньярітту за картину "Легенда Г'ю Гласса" ("The Revenant").

Найкращою актрисою драматичного серіалу названа Тараджі Пі Хенсон за її роль в "Імперії". Найвище визнання за жіночу роль у комедії отримала Дженніфер Лоуренс, яка знялася у комедійно-драматичній стрічці "Джой" ("Joy"). Варто зауважити, що в цих двох "жіночих" номінаціях відбувалися змагання з-поміж п'яти фільмах у кожній.

Престижна нагорода за кращий комедійний фільм у 2016 році присуджена кінострічці "Марсіянин". Отримати "глобус" на сцену вийшов її режисер британець Рідлі Скотт. Це чергове визнання на нинішній церемонії цієї картини – після того, як виконавець головної ролі Метт Деймон взяв статуетку за кращу чоловічу роль у комедії.

За краще виконання ролі в драматичному кінофільмі "Золотий глобус" дістався американській акторці Брі Ларсон за її роботу в канадсько-ірландській стрічці "Кімната" ("Room") режисера Ленні Абрахамсона.

Премія за кращу чоловічу роль у драматичному художньому фільмі вручається Леонардо ді Капріо, який зіграв головну роль у картині "Легенда Г'ю Гласса" ("The Revenant").

І цей же американський фільм-трилер отримує вище визнання в номінації "найкращий художній фільм-драма". Стрічка "The Revenant" розповідає про те, як колоніст Г'ю Гласс випадково стає здобиччю ведмедя-грізлі. Його прибічники, які доглядали за ним, вирішують вбити його та його сина. Втім, зрештою, залишають колоніста помирати. Г'ю виживає і вирішує помститися, кинувши виклик суворій природі, та ворожим племенам індіанців.

Варто додати, що за перемогу в цій номінації також боролися художні драматичні картини "Шалений Макс: Дорога гніву" ("Mad Max:Fury Road"), "Кімната" ("Room"), "У центрі уваги" ("Spotlight") та "Керол" ("Carol").

Нагадаємо, премія "Золотий глобус" присуджується з 1942 року за результатами голосувань акредитованих при Голлівуді іноземних журналістів. Вона вважається однією з найбільш престижних нагород (після "Оскара") та крім сфери кінематографії охоплює також телевізійні фільми й серіали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-