Укрпошта презентувала художній конверт до 400-річчя Лаврської друкарні

Укрпошта презентувала художній конверт до 400-річчя Лаврської друкарні

Укрінформ
25 грудня Укрпошта спільно з Національним Києво-Печерським історико-культурним заповідником урочисто презентувала та здійснила спецпогашення художнього маркованого конверта

Про це повідомляє прес-служба УДППЗ «Укрпошта».

«Церемонія презентації та спецпогашення художнього маркованого конверта «400-річчя з часу заснування друкарні Києво-Печерського монастиря. 01001. Київ» відбувалася у корпусі «Келії соборних старців» Києво-Печерського заповідника.

Там же і встановлена виставка «Друковано в Святой Великой Лавре Киевопечарской», на якій за допомогою оригінальних та копійованих матеріалів описана історія виникнення та розвитку лаврської друкарні, її роль у культурному та науковому житті українських земель та вплив на інші православні країни. Відвідати виставку можна буде протягом усього наступного року», - йдеться у повідомленні.

У церемонії спецпогашення взяли участь в.о. директора Київської міської дирекції УДППЗ «Укрпошта» Олександр Зубик та генеральний директор Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника Любомир Михайлина.

«Києво-Печерська Лавра віддавна є культурним та науковим центром, тому цілком логічно має власну друкарню. Вже 400 років звідси виходять релігійні, богословські та навчальні книги. Тому на знак вшанування важливої ролі лаврської друкарні з ініціативи керівництва Києво-Печерського заповідника Укрпошта випустила ювілейний художній конверт», - зазначив керівник Київської міської дирекції УДППЗ «Укрпошта» Олександр Зубик.

Відтепер художні марковані конверти «400-річчя з часу заснування друкарні Києво-Печерського монастиря. 01001. Київ» можна придбати у відділеннях Укрпошти по всій Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-