На «Чорному квадраті» Малевича знайшли пояснювальний напис

На «Чорному квадраті» Малевича знайшли пояснювальний напис

Фото
Укрінформ
Експерти Третьяковської галереї провели велике дослідження картини Казимира Малевича «Чорний квадрат» і за допомогою мікроскопа знайшли напис, зроблений олівцем, який вважають авторським.

Про це повідомляє «Медуза».

«Експерти ГТГ — Катерина Вороніна, Ірина Рустамова та Ірина Вакар — майже повністю розшифрували фразу, яка, на їх думку, звучить як «Битва негрів у темній печері». Поки не вдалося абсолютно точно розшифрувати слово, що починається на букву «н» і закінчується на «ов». Це пов'язано з особливостями почерку художника, у якого букви «н», «п» і «і» були дуже близькі за написанням», - наголошується в повідомленні.

Однак, як зазначається, автори дослідження припускають, що це саме слово «негрів», що є відсиланням до твору Альфонса Алле «Битва негрів у темній печері пізно вночі».

Крім того, в Третьяковці виявили, що під «Квадратом» знаходяться два кольорових шари, а не один, як вважалося раніше. Мистецтвознавець Ірина Вакар розповіла порталу, що полотно досліджували за допомогою рентгенографування і макрозйомки. Завдяки першим дослідженням був реконструйований нижній кольоровий шар, а макрозйомка показала другий, на якому, власне, і написаний «Чорний квадрат».

«Первісне зображення – це кубофутуристична композиція, а та, що лежить під «Чорним квадратом», колір якого ви бачите у кракелюрі, – це протосупрематична композиція», — розповіла науковий співробітник відділу наукової експертизи Третьяковської галереї Катерина Вороніна.

Як відомо, Альфонс Алле — французький письменник-гуморист і митець-абсурдист, карикатурист — написав «Битву негрів в темній печері глибокої ночі», яка являє собою чорний прямокутник, у 1882 році. Алле мав цілу серію гумористичних робіт-експериментів у сфері монохромного живопису; наприклад, «Недокрівні дівчата, що йдуть до першого причастя у сніговій бурі» (білий прямокутник) або «Кардинали, котрі збирають помідори біля Червоного моря» (червоний).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-