У Вашингтоні презентували виставку про жертви Голодомору

У Вашингтоні презентували виставку про жертви Голодомору

Фото
Укрінформ
У американській столиці розпочалися пам'ятні заходи, приурочені до відкриття в центрі міста пам'ятника жертвам Голодомору в Україні 1932-33 років. 

Так, у п'ятницю ввечері на центральному залізничному вокзалі Вашингтона (Union Station) відбулася презентація тематичної виставки про трагедію українського народу, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Виставка підготовлена, головним чином, Українським музеєм Нью-Йорка та Лігою українців Канади. З усіх матеріалів ми вибрали основну частину, щоб поінформувати американців про те, чому в центрі Вашингтона відкривається пам'ятник жертвам Голодомору", - пояснив в коментарі Укрінформу представник Крайового комітету з визнання Голодомору геноцидом Андрій Чорнодольський.

Експозиція зібрала документальні фотографії й текстові матеріали про злочини радянського режиму, який намагався винищити українців як націю, створивши умови штучного голоду. На представлених стендах розповідається про причини та наслідки трагедії, в результаті якої загинули мільйони людей.

Крім того, виставка розповідає про монумент жертвам Голодомору в Україні, який буде урочисто відкритий 7 листопада неподалік від залізничного вокзалу в людному місці в центрі Вашингтона.

Тим часом, у столиці США заплановані інші пам'ятні заходи. Так, у неділю відбудеться ієрархічна божественна літургія за участю Святійшого Патріарха Київський і всієї Русі-України Філарета. У цей же день у Вашингтоні пройде меморіальний концерт в пам'ять про жертви Голодомору в Україні.

Як зазначили організатори, ці заходи дозволять краще донести світові про злочин проти людства, який скоїв радянський режим та запобігти повторенню страшної трагедії де-небудь у світі. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-