Фільм про Олега Сенцова стане спеціальною подією на

Фільм про Олега Сенцова стане спеціальною подією на "Молодості"

Укрінформ
Стрічка режисера Аскольда Курова, чи не головного документаліста Росії, буде показана на 45-ій "Молодості" у рамках Спецподії.

Вона вийде на екрани у 2016 році, але глядачі Київського кінофестивалю зможуть побачити його готові епізоди, повідомляє прес-служба КМКФ "Молодість".

"Фільм оповідає про обставини справи Олега Сенцова, українського режисера та сценариста, затриманого російськими спецслужбами у Криму за начебто підготовку теракту проти пам’ятника Леніна. Після сумнівного судового процесу Олега засудили на 20 років за створення терористичної організації, пов’язаної з українськими націоналістами. Сенцов свою провину не визнає, а з вимогою відпустити українця виступили Педро Альмодовар, Андрій Звягінцев, Вім Вендерс та багато інших відомих особистостей зі світу кіно. Тому, фокусуючись на постаті самого Сенцова, фільм розповідає і про тих, хто намагається врятувати режисера", - ідеться в повідомленні.

Фільм є спільним проектом як у фінансовому аспекті (кошти на виробництво збирали шляхом краудфандінгу), так і за складом команди. Російський режисер Аскольд Куров працює над картиною разом з молодим українським документалістом Андрієм Литвиненком, попередні роботи якого включають епізоди з альманахів "Поза Євро", "Україна_голоси", "Євромайдан. Чорновий монтаж".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-