На тернопільську Маланку наготували юшку на самогоні

На тернопільську Маланку наготували юшку на самогоні

Укрінформ
У селі Горошова, що на межі Тернопільської та Чернівецької областей вже приготували ключову страву на свято Маланки - рибну юшку на самогонці.

Про це передає кореспондент Укрінформу.

«Попри сумніви, чи проводити такий традиційний карнавал, який у всі роки відбувався у нашому селі, таки вирішили не відмовлятися від цієї. Раз народ жартує, значить він вірить у своє майбутнє. Тому сьогоднішнього вечора на сільський майдан вийде щонайменше три сотні переодягнутих у різні персонажі людей як з Горошови, так і сусідніх сіл. Традиційно частуватимемо гостей галицькими стравами, даруватимемо їм добрий настрій», - розповів сільський голова Горошови Володимир Левко.

Читайте також: Буковинську Маланку пропонують внести до списку культурної спадщини ЮНЕСКО

За його словами, цьогорічне свято особливе, адже село відзначає 230-річчя першої літописної згадки.

Як завжди, під старий Новий рік цілу ніч парубки «водитимуть Маланку», а чисельні саморобні костюми і маски уособлюватимуть казкових персонажів, відомих кіногероїв, політичних персон. Окремі сценки велелюдного празника відображатимуть ті чи інші події минулого і цього років у світі та в Україні.

Маланка у Горошові - один із найбільших фольклорно-етнографічних фестивалів Тернопільщини, на який щороку прибуває щонайменше 10 тисяч гостей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-