Кіностудію ім. Довженка очолив режисер Янчук

Укрінформ
Міністр культури Євген Нищук призначив на посаду генерального директора державного підприємства "Національна кіностудія художніх фільмів ім. О.П. Довженка" Олександра Янчука.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Сподіваюся, що новий керівник зважатиме на думку колективу, але, в той же час, працюватиме над розумним реформуванням Кіностудії і залучатиме інвесторів, творчу молодь і утілюватиме сучасні творчі проекти", - сказав Нищук.

У свою чергу новий керівник Кіностудії відзначив, що конструктивної критики і здорової конкуренції не боїться і готовий вивести українське сучасне кіно на якісно новий рівень і зробити усе для його популярності.

"Для мене велика честь обійняти цю важливу посаду. Але це також - велика відповідальність... Я йду сюди, щоб утілювалося найголовніше - знімалося кіно", - додав Янчук.

Режисер, продюсер, сценарист, заслужений діяч мистецтв України, народний артист України Олесь (Олександр) Янчук народився 29 вересня 1956 року у Фастові (Київська область), закінчив КНУТКТ імені І.К. Карпенко-Карого.

Автор стрічок - "В далеку дорогу" (1989), "Голод-33" (1991), "Атентат. Осіннє вбивство в Мюнхені" (1995), "Нескорений" (2000), "Залізна сотня" (2004), "Владика Андрій" (2008).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-