Кабмін присудив премію Рильського перекладачу

Кабмін присудив премію Рильського перекладачу "Бахтіяр-наме"

Укрінформ
Лауреатом Премії Кабінету Міністрів України імені Максима Рильського у 2014 році став член Національної спілки письменників Роман Гамада.

Його було обрано шляхом таємного голосування на засіданні комітету з присудження премії у четвер, повідомляє урядовий портал.

"Шляхом таємного голосування було визначено лауреата премії 2014 року. Ним став член Національної спілки письменників України, старший викладач кафедри сходознавства імені професора Ярослава Дашкевича філологічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка Роман Гамада за книги перекладів з перської мови «Захоплюючі розповіді» Алі Сафі та «Бахтіяр-наме», що вийшли у 2011 та 2012 роках у тернопільському видавництві «Богдан», - йдеться у повідомленні.

Обидва твори перекладені українською вперше, й фахівці відзначили Гамаду за "неперевершене володіння словом та здатність передати манеру письма кожного перекладеного ним автора".

Загалом на здобуття премії імені Максима Рильського цього року було подано 13 творів, перекладачами яких є 6 авторів. Планується, що вручення премії відбудеться 19 березня у музеї імені Рильського.

Гамада також є автором книг перекладів з перської: «Перські оповідки» у 2-х томах (2007-2008), «Анекдоти про муллу Насреддіна» (2008, 2011), «Антологія перського гумору» (2010), «Весела книга» Алі Сафі та «Іранські народні казки» (2011). Він є лауреатом премії ім. М.Лукаша та першої премії Фонду Воляників-Швабівських при Фундації Вільного Університету в Нью-Йорку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-