Названо 7 чудес Києва

Названо 7 чудес Києва

Укрінформ
У рамках четвертого етапу всеукраїнської акції "Сім чудес України" було визначено чудеса столиці.

Про це повідомляється на офіційному сайті акції 7chudes.in.ua.

"Отже, переможцями акції "7 чудес Києва" стали (в алфавітному порядку): Андріївська церква і Андріївський узвіз; будинок з химерами; Видубицький монастир; Володимирський собор; Києво-Могилянська академія і старий Поділ; Києво-Печерська лавра; Софія Київська", - вказується в повідомленні.

Акція за визначенням чудес Києва стартувала на початку 2013 року. З травня кожен бажаючий за допомогою інтернет-голосування міг обрати свої 7 чудес із 30 об'єктів, відібраних фахівцями і членами оргкомітету акції.

Паралельно були опитані експерти, які також визначали найкращі об'єкти Києва.

"Саме за сумою показників інтернет- і експертного голосування (50/50) і були визначені переможці акції "7 чудес Києва". Оргкомітетом також було ухвалено рішення об'єднати в одну номінацію близькі територіально об'єкти, такі як Андріївська церква і Андріївський узвіз, Києво-Могилянська академія і старий Поділ", - відзначають організатори акції.

Крім того, було визначено спецномінантів - Михайлівський Золотоверхий собор як видатний відновлений об'єкт Києва; Миколаївський костьол і Національний художній музей як пам'ятки, що вимагають негайної реставрації за участю держави.

За традицією, про переможців акції "7 чудес Києва" буде знято телепередачі та надруковано поліграфічну продукцію - буклети, календарі тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-