Юні скульптори, графіки і живописці проведуть «Літо на Юності»

Юні скульптори, графіки і живописці проведуть «Літо на Юності»

Укрінформ
Будмайданчик на території колишньої фабрики «Юність» відданий у володіння вихованцям столичних художніх шкіл

Будмайданчик на території колишньої фабрики «Юність» відданий у володіння вихованцям столичних художніх шкіл: 8 серпня в 19.00 тут почне роботу проект «Літо на Юності», який відкриється виставкою «Самі».

Про це Укрінформу повідомив директор по зв'язках з громадськістю і комунікаціях компанії «ЕСТА Холдинг» Антон Гливинський.

«У майбутньому в кварталі «Юність» буде побудовано поліфункціональний культурний центр. Однак ми вирішили, що майданчик може працювати вже сьогодні. У цьому нас переконав фестиваль SPACES «Архітектура загального», організований в травні Центром сучасного мистецтва. Тому ми вирішили підготувати і відкрити майданчик для проведення культурних заходів під назвою «Літо на Юності», - говорить він.

Гливинський пояснив, що для п'ятнадцяти студентів Художньої школи ім. Тараса Шевченка і Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури виставка стане першим широким демонстраційним майданчиком.

За словами координатора проекту Юлії Філоненко, молоді художники самі ініціювали виставку, самі вибрали роботи, самі підготували експозицію.

«Ніякого відбору через художню раду - це експеримент, лабораторія. Компанія «ЕСТА Холдинг» тільки надала технічну допомогу: надала будівельний майданчик і закупила пензлики, фарби, пінопласт, валики, метал, півтонни гіпсу - все те, що було потрібно для реалізації творчої ініціативи», - пояснює вона.

Філоненко зазначила, що художня експозиція на «Юності» відрізняється від виставлених на Андріївському узвозі робіт декоративно-ужиткового мистецтва.

«Художникам від 15 до 22 років. Але їх живопис, графіка і скульптура передають дуже живий, актуальний і філософський погляд на час, людські відносини. Тому киянам і гостям столиці буде цікаво побачити Андріївський зовсім з несподіваного творчого ракурсу», - зазначає координатор проекту.

У вересні виставку молодих скульпторів, графіків і живописців змінять два освітніх проекти. За словами організаторів, програма «Літо на Юності» пластична, і кожний бажаючий може запропонувати проведення свого некомерційного, суспільно корисного або творчого проекту.

Нагадаємо, в квітні 2012 року компанія «ЕСТА Холдинг» оголосила про будівництво під контролем київської громадськості культурного простору на місці колишньої швейної фабрики «Юність» по вул. Фроловській. Тоді ж власник групи СКМ Рінат Ахметов заявив, що компанія допоможе столиці у відновленні Андріївського узвозу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-