Маріупольці знайшли у фільмофонді Голохвастова, який говорить українською

Маріупольці знайшли у фільмофонді Голохвастова, який говорить українською

Укрінформ
Маріупольський фільмофонд, де знайдено оригінальну українську озвучку знаменитого фільму Віктора Іванова «За двома зайцями», за рішенням сесії місцевої міськради, передасть фонограму стрічки та інші фільми, що вважалися загубленими, Національному центру Олександра Довженка.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів начальник управління культури Маріупольської міської ради Костянтин Ткаленко.

«Маріупольський фільмофонд, що розташувався сьогодні в кінотеатрі «Савона» і місцевій школі мистецтв, приготував до відправлення в Національний центр Довженка три десятки художніх фільмів і близько сотні хронікальних стрічок. Це фільми Одеської і Ялтинської студій, а також стрічки студії «Молдова-фільм» і імені Довженка. Їх чекає відновлення і реставрація. У столиці цю роботу буде доручено найкращим майстрам», - говорить К.Ткаленко.

Щодо фільму «За двома зайцями», знятого в 1961 році, передбачається, що він знову зазвучить українською вже восени на Міжнародному кінофестивалі "Молодість".

Маріупольський фільмофонд у свій час входив до складу місцевого кіновідеооб’єднання, яке обслуговувало як Маріуполь, так і п'ять близьких сільських районів – Новоазовський, Першотравневий, Володарський та інші. З ліквідацією кіновідеооб’єднання 6086 копій фільмів, а це 32 тисячі їх частин, що зберігалися на фільмобазі, завдяки зусиллям і турботам співробітників кінотеатру «Савона», знайшли притулок в його приміщеннях. Загалом ентузіасти зберегли 98 тонн кінопродукції, яка ще чекає свого дослідника.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-