Держкомтелерадіо представило українському читачу поетичні відкриття Тичини

Держкомтелерадіо представило українському читачу поетичні відкриття Тичини

Укрінформ
Двотомні Вибрані твори одного з найвизначніших поетів ХХ століття Павла Тичини вийшли друком у видавництві Українська енциклопедія

Двотомні Вибрані твори одного з найвизначніших поетів ХХ століття Павла Тичини вийшли друком у видавництві Українська енциклопедія. Видання випущено за програмою Українська книга на замовлення Державного комітету телебачення і радіомовлення.

Про це УКРІНФОРМ повідомили у прес-службі Українська енциклопедія ім.М.Бажана.

Співець революції і трудових звитяг п'ятирічок нині представлений своїми глибинними роздумами про філософські явища та соціальні проблеми, відкриттями у поетичній формі, які поставили Автора на чільне місце в європейському і світовому красному письменстві.

Вибрані твори, перша книга (1000 примірників, 608 сторінок) щойно вийшла у видавництві Українська енциклопедія імені М.П.Бажана - в серії Бібліотека Української Літературної енциклопедії: вершини письменства. Цим виданням увінчується ювілейний рік одного з найвизначніших поетів 20 століття: у 2011 країна святкувала 120-річчя від дня народження Павла Тичини, - пише прес-служба УЕ.

До першого тому увійшли вірші і поеми, які стали класичним набутком літератури: Соняні кларнети, Плуг, Замість сонетів і октав, В космічному оркестрі, Вітер з України, Похорон друга та інші. Базовим виданням для укладання розділів Вірші та Поеми стало зібрання творів П.Тичини у 12-ти томах і 15-ти книгах (1983-90). Включено також і знайдений після смерті поета цикл Панахидні вірші. Опрацьовано й літературно-критичні дослідження творчості поета, в тому числі сучасні, інформує читача прес-служба енциклопедії.

Компонування тому здійснено за хронологічним принципом, в основі якого - рік написання, першої публікації твору чи збірки.

Окремим розділом подано коментарі й науково-енциклопедичні, історико-літературні та текстологічні примітки до віршів та поем.

В День народження поета, 27 січня, в літературно-меморіальному музеї-квартирі Павла Тичини о 14.00 відбудеться презентація видання. У заході візьмуть участь директор Інституту літератури академік Микола Жулинський, громадські діячі Іван Драч, Дмитро Павличко, голова Національної спілки письменників України Віктор Баранов та інші.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-