Серед масового поховання в Ізюмі залишаються неідентифікованими 66 тіл

Серед масового поховання в Ізюмі залишаються неідентифікованими 66 тіл

Укрінформ
З масового поховання в Ізюмі на Харківщині залишаються неідентифікованими 66 тіл.

Про це повідомив у Телеграмі відділ комунікації ГУ Нацполіції в Харківській області, передає Укрінформ.

«На теперішній час з місця масового поховання в Ізюмі вилучено 449 тіл, ідентифікована переважна більшість осіб, залишаються неідентифікованими 66 осіб», - розповіла заступниця начальника відділу розслідування злочинів, скоєних проти життя та здоров'я особи, Слідчого управління ГУНП в Харківській області Оксана Олійник.

Читайте також: СБУ викрила клірика УПЦ МП, який допомагав загарбникам в Ізюмі

Вона зазначила, що процес ідентифікації може бути прискорений, якщо всі родичі загиблих звернуться до поліції. Зокрема, 1 червня після відповідних звернень у місті знову працювала пересувна ДНК-лабораторія, зразки здали 12 громадян.

Як повідомляв Укрінформ, після звільнення Ізюма у вересні 2022 року правоохоронці виявили в лісі масове поховання. З нього вилучили 449 тіл цивільних осіб, у тому числі сімох дітей. Зокрема, експертизами ДНК підтверджено, що в масовому похованні було тіло дитячого письменника Володимира Вакуленка, якого загарбники застрелили. Також 28 грудня стало відомо, що керівник ізюмського осередку «Пласту» Олег Єфіменко теж був похований у лісі. Експерти підтвердили, що чоловіка катували.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-