Кандидат у президенти ЄК Райнтке: Ми зараз у критичній точці через війну Росії проти України

Кандидат у президенти ЄК Райнтке: Ми зараз у критичній точці через війну Росії проти України

Укрінформ
Кандидат на посаду президента Єврокомісії від Європейської партії зелених Террі Райнтке (Німеччина) вважає, що Європа зараз перебуває у критичній точці через війну, розпочату Росією проти України, тож для Євросоюзу ключовою є співпраця у сфері оборони.

Про це вона сказала під час дебатів кандидатів на посаду керівника Єврокомісії за участю представників провідних європейських партій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я би хотіла щоб не було війни на сході Європи, щоб не було такого агресора, як Путін, але зараз ми перебуваємо у критичній точці. Питання про те, як ми будемо співпрацювати в галузі оборони, є ключовим для наших громадян», - зазначила кандидат.

За словами Райнтке, співпраця в оборонній сфері стосується не лише інновацій, а й використання коштів платників податків, тому в ЄС має працювати фонд, що буде спрямовувати ресурси на потреби оборони.

Крім того, вона закликала зупинити право вето й одноголосності, зауваживши, що Європа «не може надавати таким людям, як Віктор Орбан, право вето з питань оборони».

Як повідомлялося, 6-9 червня 2024 року в усіх країнах ЄС відбудуться вибори до Європейського парламенту, які стануть визначальними для формування ключових напрямків внутрішньої та зовнішньої політики ЄС на наступні роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-