Наступного тижня у Києві представлять гарантії безпеки Євросоюзу

Наступного тижня у Києві представлять гарантії безпеки Євросоюзу

Укрінформ
Представник Європейської служби зовнішніх справ наступного тижня відвідає Київ для представлення напрацювань з надання Україні довгострокових безпекових зобов’язань з боку Євросоюзу.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив високий представник ЄС Жозеп Боррель під час спільної пресконференції з главою МЗС України Дмитром Кулебою у Брюсселі.

"Ми просунулись у наших зобов'язаннях щодо безпеки України. Рада схвалила рамки. Сьогодні ми розпочали їх обговорення. А наступного тижня заступник генерального секретаря з питань безпеки і оборони Європейської служби зовнішніх справ приїде до Києва, щоб поділитися (напрацюваннями – ред.) з нашими українськими колегами – з тим, щоб я міг представити їх Раді Європейського Союзу до кінця року", - сказав він.

За словами Борреля, довгострокові безпекові зобов'язання Європейського Союзу щодо України будуть також обговорюватися під час зустрічі з главою українського МЗС. Ці зобов’язання "охоплюватимуть безпеку, оборону, а також ширші аспекти, такі як фінансову відбудову, торгівлю та гуманітарну підтримку, санкції та притягнення до відповідальності", зазначив високий представник ЄС.

Також на зустрічі з Кулебою обговорюватиметься шлях України до членства в Європейському Союзі, адже "найкращою гарантією безпеки, яку Європейський Союз може запропонувати Україні, є членство", підкреслив Боррель.

"І по-третє, ми обговорюємо Формулу миру для України. На останній зустрічі на Мальті в жовтні понад 65 країн зібралися, щоб продемонструвати світовій спільноті свою незмінну підтримку цієї мирної формули, яка є єдиною всеосяжною основою для сталого миру", - додав високий представник ЄС.

Як повідомляв Укрінформ, за повідомленнями ЗМІ, Євросоюз представив державам-членам проєкт рішення щодо надання Україні довгострокових зобов’язань у сфері безпеки, включаючи механізм довгострокової військової підтримки, навчання українських військових і допомогу в розвитку оборонної промисловості країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-