Для кожного підрозділу Сил оборони щодня треба щонайменше 10 дронів - експерт

Для кожного підрозділу Сил оборони щодня треба щонайменше 10 дронів - експерт

Укрінформ
Практично щодня для кожного підрозділу Сил оборони України потрібно щонайменше 10 БПЛА для виконання завдань.

Про це сказав військовий експерт Антон Міхненко в ефірі Українського радіо, передає Укрінформ.

Він зазначив, що нині на виробництві безпілотників акцентується оборонна промисловість, тому що є попит, і він достатньо великий.

«Наші військові кажуть, що їм практично щодня потрібно мінімум 10 БПЛА для кожного підрозділу, щоб виконувати ті чи інші завдання. І це дуже важливо, тому що чим більше буде дронів як розхідних матеріалів, тим більше ми матимемо можливостей і виконувати розвідувальні завдання, і знищувати за рахунок дронів-камікадзе особовий склад і техніку противника», - сказав експерт.

Він назвав важливою нещодавню заяву гендиректора Укроборонпрому Германа Сметаніна про те, що в Україні запущено у серію аналог "шахедів" і освоєно виробництво FPV-дронів.

Як зауважив Міхненко, поява у Сил оборони FPV-дронів спочатку була волонтерським проєктом, а зараз вже йдеться про серійне виробництво цих БПЛА державою. Якщо говорити про дрони-камікадзе великої дальності, то це знову ж таки спочатку був ініціативний проєкт, а потім він переріс у масштаб держави, додав експерт.

Читайте також: Від «Армії дронів» на фронт передали ще понад 900 безпілотників

«Тому тут є поєднання інтересів держави, підприємств і ЗСУ», - підсумував він.

Як повідомляв Укрінформ, у Генеральному штабі ЗСУ спостерігають масштабування виробництва дронів в Україні й тенденцію до потенційного поглинання одними виробниками інших. Подібну ситуацію військові вважають корисною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-