На осінь ракет у Росії в рази менше, порівняно з минулим роком - Ігнат

На осінь ракет у Росії в рази менше, порівняно з минулим роком - Ігнат

Укрінформ
На осінь 2023 року ракет у Росії, порівняно з осінню 2022-го, в рази менше, але країна-агресор продовжує їх виробництво, використовуючи при цьому західні комплектуючі.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" сказав речник Командування повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає кореспондент Укрінформу.

"Виробництво ракет триває, вони їх виготовляють. Західні комплектуючі там є - і в ракетах, і в "Шахедах". Тому, власне, увага і прикута до цього, і західні ЗМІ на цьому наголошують, що скільки не було б оголошено пакетів санкцій, Росія продовжує отримувати комплектуючі для ракет, для високотехнологічної зброї, літаків і вертольотів зокрема", - повідомив Ігнат.

Читайте також: РФ навряд чи зможе забезпечити ракетами комплекси «Іскандер» на кордоні з Україною - Ігнат

Він нагадав, що певні кроки щодо окремих західних компаній, які допомагали Росії товарами подвійного призначення, вже зроблені, і якщо цей процес набуде масового характеру, то Росія позбудеться можливості виготовляти високотехнологічну зброю.

Іран продовжує надавати Росії військову допомогу, українська сторона відстежує регулярні рейси з Тегерана.

"Іран, безумовно, допомагає Росії і далі. Рейси з Тегерана регулярні, ми їх бачимо, відстежуємо, що вони є", - сказав Ігнат.

Читайте також: Україна нарощує засоби, якими збиває ворожі безпілотники - Ігнат

Як повідомлялося, Росія нарощує виробництво ударних БпЛА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-