Бійці справжнього фронту. Штурмовики 3 ОШБр розповідають, що насправді стоїть за штурмами Бахмутських посадок

Бійці справжнього фронту. Штурмовики 3 ОШБр розповідають, що насправді стоїть за штурмами Бахмутських посадок

Укрінформ
Відео зі штурмами посадок, які ми бачимо в інтернеті, зазвичай виглядають видовищно та захопливо.

Та реальність інша: кожен штурм — це поранені, а інколи й вбиті. Хлопці з 3 ОШБр розповіли, як все відбувається насправді.

У новому матеріалі проєкту «Український Свідок» — командири 3 окремої штурмової бригади Макар та Натс. Вони воюють на Бахмутському напрямку. Натс командує взводом, а Макар — штурмовою групою. Хлопці розповіли, як відбуваються штурми посадок на Бахмутському напрямку. «Ви можете бачити красиву картинку на відео зі штурмами 3 ОШБр, — розповідає Макар. — Але в реальності все інакше: кожен штурм - це кілька «трьохсотих» (поранених). Іноді, на жаль, бувають і «двохсоті» (вбиті). За штурм кожної посадки ми платимо дуже високу ціну». 

Командири поділились власними архівними відео зачистки місцевості від окупантів. Це події травня поточного року: бійці саме цього батальйону розпочинали контрнаступ ЗСУ.

Макар та Натс мають неабиякий командирський досвід, тож розказали, з кого виходять хороші штурмовики, а через кого підрозділ матиме неприємності. «Той, хто не має бажання штурмувати, - це баласт, — розповідає Натс. — Через нього може загинути вся група і всю операцію буде зірвано. І втрати, які зазнає підрозділ, виявляться марними». 

Починаючи з червня 2023 року, на Бахмутському напрямку 3 ОШБр протистоять дуже мотивовані бійці. «Я не знаю чим вони мотивовані, — каже Натс. — Але знаю, що все це добровольці. Наприклад, петербурзький полк. Вони навчені, укомплектовані та вгризаються у кожну посадку». Під Бахмут росіяни кидають найкращі підрозділи. Вони намагаючись брати позиції не кількістю, як це було взимку, а якістю.

Певна річ, висока інтенсивність боїв на цьому напрямку втомлює бійців. Але вони мають власну мотивацію продовжувати воювати. «Це вже не тільки про захист Батьківщини, — каже Макар. — Ми втратили багато близьких людей на цій війні. Ми не можемо допустити, щоби їхня смерть була марною. Є фактор помсти, за цих людей варто мститися».

Український Свідок

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-