Колишній спецрадник Залужного закликав надати Україні касетні боєприпаси для HIMARS

Колишній спецрадник Залужного закликав надати Україні касетні боєприпаси для HIMARS

Укрінформ
Україна для ефективнішого наступу потребує ракет для HIMARS із касетним суббоєприпасом DPICM, які дали б змогу завдавати ударів по ворогу не лише на фронті, а й у тилу.

Про це заявив колишній спеціальний радник головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного і чинний президент «Американського університету Київ» Ден Райс в інтервʼю Newsweek, передає Укрінформ.

«Якщо ви отримаєте 2000 касетних ракет, я думаю, що війна закінчиться. Це так просто… Фронтові батальйони росіян будуть знищені і тиловий ешелон буде знищений. Ми маємо десятки тисяч цих касетних ракет у Німеччині, які чекають знищення. Замість того, щоб знищити їх, просто віддайте їх українцям. І вони виграють війну», - заявив Райс.

За його словами, сторона, що наступає, мусить мати більшу дальність артилерії, аби досягати ліній оборони противника і зберегти цінну техніку.

Читайте також: У Польщі створять ракетну бригаду й академію HIMARS

На переконання Райса, касетні боєприпаси для HIMARS DCIPM можуть "зрівняти рахунок", а застосовувати їх на полі бою можна буде негайно: “Тренування не потрібні. Їх випускають із систем залпового вогню HIMARS і M270, які (українці - ред.) мають і так ефективно використовували”.

Ексрадник також зазначив, що як офіцер американської армії, "ніколи б не вступив у бій без DPICM".

Водночас він назвав лицемірством заяви Конгресу про відмову постачати ракети із суббоєприпасом. “США затримують зброю, тому що ми думаємо, що захищаємо майбутні покоління українців. Тим часом ми жертвуємо нинішнім поколінням, не даючи їм належних боєприпасів”, — застеріг колишній військовий.

Читайте також: Ден Райс, ексспецрадник Головнокомандувача Валерія Залужного, президент Американського університету Київ

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство оборони США на початку липня оголосило про виділення пакета військової допомоги Україні загальним обсягом 800 мільйонів доларів, в який входять касетні боєприпаси.

Невдовзі міністерство офіційно підтвердило, що касетні боєприпаси вже доправлено в Україну.

Українська сторона заявила в ОБСЄ, що ЗСУ застосовуватимуть касетні боєприпаси лише в районах зосередження російських військ на тимчасово захоплених територіях, ретельно фіксуючи всі випадки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-